Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη των εφήβων "Gamers" κρυμμένη στις ... "στέγες" των αστέγων!

1463147_758598627510524_5401423577438566104_n  Η τεχνολογία των τελευταίων ετών αλλά και οι πολιτικοοικονομικές συγκυρίες έχουν δημιουργήσει μια γενιά εφήβων που έχουν διαγράψει από την καθημερινότητά τους την συνήθεια της οθόνης-τηλεόρασης-ΜΜΕ και την έχουν αντικαταστήσει καθολικά με την οθόνη-monitor-gaming.
Η γενική "αίσθηση" για αυτή τη γενιά είναι, "εν μέρει", ... ρατσιστική (!) καθώς οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν (τη γενιά) ως ... αργόσχολη, κηφήνες, τεμπελχανία, κ.α. πολλά!

- Είναι όμως έτσι;
  Φέτος, μιλώντας με έναν έφηβο αυτής ακριβώς της γενιάς, με ενημέρωνε για ένα διήμερο "event" που θα ελάμβανε χώρα στο κλειστό του tae kwo do. Σ' αυτό το "event" συμμετείχαν 3.000+ περίπου άτομα! Φυσικά το γεγονός καλύφθηκε και από κάποια τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Η δημοσιογραφική όμως αντιμετώπιση των καναλιών, απέναντι στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν ... επιεικώς "απαξιωτική".
  Ρώτησα λοιπόν το νεαρό γιατί πίστευε πως αντιμετωπίστηκαν με τέτοιο ... τρόπο;
  Μου απάντησε "αφοπλιστικά", εμπεριέχοντας η απάντησή του, πιθανώς,"μεγάλες αλήθειες":
- Φυσικό επακόλουθο κε Νίκο! Πως θα υποστηρίξουν κάτι που δεν "το επηρεάζουν" και, συνεπώς, δεν επηρεάζεται από "αυτούς" (ΜΜΕ);
  Αυτή η γενιά λοιπόν, που ... απαξιώνεται από τον "καθωσπρεπισμό" των ΜΜΕ, "κουβαλάει" πάνω της και ευαισθησίες αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, αγωνίες προσφοράς για τον γείτονα της "διπλανής πόρτας", αναζητήσεις διεξόδου πέρα από τα τετριμμένα του "καναπέ" και της ... άγονης "μουρμούρας"! Με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο αναζήτησης.
  Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης (Pureblurgg) στην Νεραντζούλα (Teamingame.gr) ... 



  της Νερατζούλας 
  Με τον Αντώνη ή αλλιώς Pureblurgg γνωρίστηκα πριν λίγους μήνες όταν μου έστειλε το link του stream του για να μπω να το δω. Με το πέρασμα του χρόνου γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Μπορώ με βεβαιότητα να πω, ότι είναι από τα λίγα άτομα με αγνή και καθαρή καρδιά που θέλουν να βλέπουν τον κόσμο χαρούμενο και να χαμογελά. Πριν λίγες μέρες ήρθε και μου είπε ότι θέλει, με αφορμή τα Χριστούγεννα, να κάνει μια πολύ όμορφη κίνηση μαζί με τους "viewers" του (σ.σ.: θεατές [της ιστοσελίδας]) που τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους. Ήθελε να μαζέψει τρόφιμα και να τα δώσει, με τους φίλους του μαζί, στους άστεγους της πόλης της Αθήνας. Θεωρεί ότι η προσπάθεια του είναι μικρή, όμως εμείς στο Teamingame.gr είμαστε οικογένεια και η οικογένεια στηρίζει πάντα τα μέλη της και θέλουμε να τον βοηθήσουμε.

- Πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις αυτή την κίνηση;

  Οι λόγοι που με ώθησαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια ήταν ότι όλοι οι άνθρωποι, περνάμε δυσκολίες. Για τον καθένα ξεχωριστά όμως η κάθε δυσκολία είναι διαφορετική. Έτσι σκέφτηκα γιατί να μην προσπαθήσουμε έστω για τις ημέρες αυτές να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους;! Το σκεφτόμουν καιρό και μάλιστα ήθελα να το κάνω από πέρυσι, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Φέτος ήμουν αποφασισμένος να γίνει και προσπάθησα να τηρήσω την υπόσχεση που είχα δώσει εδώ και καιρό στον εαυτό μου.

- Είπες ότι σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελες να είναι μαζί σου κι οι "viewers" σου. Ποιοί είναι οι λόγοι;

  Οι λόγοι είναι ότι θέλω να το μοιραστώ όλο αυτό, επίσης θα ήθελα μετά από 5 χρόνια να το θυμάμαι και να λέω τι ωραίο που ήταν αυτό που κάναμε με τους viewers μου που τους θεωρώ φίλους μιας και σε κάθε stream παίζουμε μαζί, γελάμε και διασκεδάζουμε. Ουσιαστικά θα είναι κάτι που μου ζητούσαν τα παιδιά, δηλαδή να γνωριστούμε από κοντά και με αφορμή την βοήθεια που θέλω να δώσω σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν θα είναι ότι καλύτερο. Κι έτσι κι οι φίλοι που δεν έχουν πια κάπου να μείνουν θα καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτό το κόσμο και ότι υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα ΝΕΟΙ που τους σκέφτονται και τους αγαπούν.

- Πώς έχεις σκοπό να συγκεντρώσεις τα χρήματα που θα δοθούν στα τρόφιμα που θα αγοράσετε;

  Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι τα περισσότερα χρήματα θα τα βάλω εγώ. Έπειτα έχω πει ότι όσα donate (σ.σ. δωρεές, προσφορές) έχουν γίνει ήδη στο κανάλι μου και θα γίνουν έως τις 20/12, που σκέφτομαι να γίνει αυτό, θα πάνε αποκλειστικά εκεί. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι τα παιδιά που θα έρθουν εκείνη την ημέρα μπορούν εάν θέλουν να προσφέρουν, να φέρουν τρόφιμα από το σπίτι ή να τα αγοράσουν εκείνη τη στιγμή.

- Τι τρόφιμα πρέπει να μαζευτούν;

  Κυρίως τυποποιημένα. Δηλαδή ψωμί, σάντουϊτς, κονσέρβες, χυμοί, γάλα κι όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει ζεστές μερίδες φαγητού προκειμένου να φαγωθεί αμέσως και να χορτάσουν. Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους που έχουν μικρά παιδιά και είναι μαζί τους στους δρόμους.

Θα ήθελα να βγει ως μήνυμα ότι ...
... οι Gamers δεν είναι αναίσθητοι, ούτε τους νοιάζει μόνο να παίζουν όλη μέρα.

Πηγή: teamingame.gr
Ρεπορτάζ-Έρευνα: Νίκος Η. Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου