Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτικά σχολεία δεύτερης διαλογής

Οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων όλων των χωριών της κοινότητας Γέρας οργάνωσαν κινητοποίηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν εισακούγονται από κανέναν αρμόδιο
της Ανθής Παζιάνου
Αχάριστους και αγνώμονες χαρακτήρισε ο διευθυντής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τερζάκης τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου στη Λέσβο, επειδή δεν καταλαβαίνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και ζητούν δεύτερο δάσκαλο στο υπεράριθμο τμήμα της Β’ τάξης του Δημοτικού!

Αυτό κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Γιώργος Ντίνος, σημειώνοντας ότι είναι η τρίτη εβδομάδα που οι γονείς των μαθητών τής εν λόγω τάξης δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Στο υπεράριθμο τμήμα 26 παιδιών της Β’ τάξης του σχολείου φοιτούν δύο μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι, σύμφωνα με διάγνωση του οικείου ΚΕΔΔΥ, χρήζουν παράλληλης στήριξης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η παράλληλη στήριξη λειτουργεί ως «εξατομικευμένη διδασκαλία και στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
«Στελέχη της εκπαίδευσης μας έχουν παραπέμψει σε καταστάσεις του παρελθόντος, όπου ο δάσκαλος είχε 40 μαθητές και τα κατάφερνε μια χαρά. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνα τα χρόνια, πρώτα έμπαινε η βέργα στην τάξη και μετά ο δάσκαλος. Και ας αναρωτηθούμε πόσο αδρανείς πρέπει να μένουμε όταν η παιδεία μάς γυρίζει τριάντα και σαράντα χρόνια πίσω.
»Το διάστημα αυτό οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αξιολογηθούν. Να αξιολογηθούν, βέβαια, αλλά πώς; Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εργαζόμενοι σε τριτοκοσμικές συνθήκες; Και τα παιδιά μας είναι μαθητές β’ διαλογής, οι οποίοι δεν δικαιούνται καν αυτά που προβλέπονται από τους νόμους;», λέει ο Σύλλογος.
Χτες, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων όλων των χωριών της κοινότητας Γέρας οργάνωσαν κινητοποίηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν εισακούγονται από κανέναν αρμόδιο, τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Στην αποχή από τα μαθήματα, πλέον, συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στο πλευρό των γονέων, πέραν του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, είναι και η δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου