Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τάκης Πολίτης:Κάλεσμα σε πανεπιστημιακούς δασκάλους να ξεκινήσουν απεργία πείνας ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού

Τάκης Πολίτης: Ένας πανεπιστημιακός Δάσκαλος που τιμάει το λειτούργημα του.
Η πρόταση που έκανε προς τους συναδέλφους του, ελπίζουμε να βρει αποδέκτες και σίγουρα εκτός του ότι θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση θα έχει και διεθνή αντίκτυπο.

Με κείμενο του που έδωσε στην δημοσιότητα προτείνει να ξεκινήσει στα Προπύλαια απεργίας πείνας πανεπιστημιακών δασκάλων, ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, ως ένα ακόμα εργαλείο πίεσης προς την ανάλγητη κυβέρνηση.

Η πρόταση του Τ. Πολίτη

Επειδή η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να μην εξαντλήσω ό,τι σκέφτομαι που μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτό το θαρραλέο παιδί να μην πεθάνει.

Επειδή οι πνευματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου πρέπει κάποτε να μιλήσουν, να δράσουν, να δώσουν το παράδειγμα.

Επειδή η πίεση χρόνου είναι τεράστια, από αύριο, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, θα αρχίσει και απεργία δίψας.

Προτείνω σε κάθε περίπτωση άμεσα, και ειδικά αμέσως μετά σε περίπτωση έναρξης απεργίας δίψας, να ξεκινήσει στα Προπύλαια απεργίας πείνας πανεπιστημιακών δασκάλων, ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, ως ένα ακόμα εργαλείο πίεσης προς την ανάλγητη κυβέρνηση.

Αν όχι για τον αγώνα για το δικαίωμα για παιδεία που δίνει ο Νίκος Ρωμανός, τότε για τι;

Αν όχι εμείς, που διδάσκουμε στις αίθουσες που απαγορεύουν στο Νίκο την πρόσβαση, τότε ποιοι;

Αν όχι τώρα, που βρίσκεται ήδη στην 29η μέρα απεργίας και είναι φανερό ότι είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους, τότε πότε;

Το θεωρώ αυτονόητο, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να επαναλαμβάνεται το αυτονόητο, ότι θα συμμετέχω πρώτος στην απεργία πείνας που προτείνω. 

Η πολιτική μου εκτίμηση όμως είναι πως απεργία πείνας ενός πανεπιστημιακού θα παρουσιαστεί από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ως γραφικότητα και θα απαξιωθεί.

Εκτιμώ ότι χρειάζεται ένας κρίσιμος αριθμός συναδέλφων, 15-20, για να πάρει μορφή πραγματικής πίεσης προς την κυβέρνηση.

Όσοι/ες συμμερίζεστε τις παραπάνω σκέψεις και την πρότασή μου, ας απαντήσετε άμεσα, με κινητό τηλέφωνο για διαζώσης επικοινωνία.

Τάκης Πολίτης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου