Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Καταγγέλλω τον Α. Λοβέδρο για συναλλαγή με τη ΔΑΠ

Τα έγγραφα της αλληλογραφίας ΔΑΠ-Α. Λοβέρδου

Τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο κατήγγειλε στη Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου για συναλλαγή με τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας τη ΔΑΠ, με αφορμή την κατατεθείσα και φηφισθείσα στη συνέχεια τροπολογία γοα τη διπλή εξεταστική των φοιτητών.
Η κ. Φωτίου παρουσίασε στη Βουλή δύο έγγραφα :
A. Το ένα έγγραφο αφορά το αίτημα της ΔΑΠ , από 16 Δκεμβρίου 2014 για τη διπλή εξεταστική . ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΑΠ
B. Το δεύτερο έγγραφο με ημερομηνία την ίδια ημέρα 16 Δεκεμβρίου 2014 αφρορά την απάντηση του Α. Λοβέδρου στη ΔΑΠ : «το αίτημά σας για διεξαγωγή διπλής εξεταστικής έγινε δεκτό». ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΑΠ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Παραλείπετε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ. Υπάρχει ανάλογο…
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: Δεν έχω τα χαρτιά της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εάν τα είχα θα επιβεβαιωνόμουν δύο φορές, ότι ο δικομματισμός ήταν η διαφθορά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: Λέω λοιπόν, κύριοι Υπουργοί, ότι εσείς προφανώς έχετε ακούσει, όπως και όλη η κοινωνία, ότι η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές πρυτάνεων και προέδρων δημιουργούσε μια ύποπτη συναλλαγή.
Δηλαδή οι πρυτάνεις ήταν υποχείρια των φοιτητών, έκαναν τα χατίρια των φοιτητικών παρατάξεων και κυρίως των κομμάτων που ήταν πίσω από τις φοιτητικές παρατάξεις και που τους εξέλεγαν.
Βεβαίως, πίσω από όλο αυτό, λέγατε, είναι η Αριστερά.
Αυτή είχε υποχείριο τους πρυτάνεις.
Έτσι, αλλάξατε το σύστημα.
Εκλέξατε τον κ. Φορτσάκη και τον αντίστοιχο πρύτανη του ΑΠΘ –θα έρθω μετά σε αυτόν-, οι οποίοι απελευθερωμένοι πλέον από το φαύλο καθεστώς των φοιτητικών παρατάξεων και των κομμάτων, όπως αποδείχτηκε, είναι ανεξάρτητοι πάντων για να διοικήσουν τα ιδρύματά τους.
Πώς τα φέρνει, όμως, ο καιρός και τελικά αποδεικνύεται ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο;
Αυτοί, δηλαδή, που είχαν τις πελατειακές σχέσεις με τις φοιτητικές παρατάξεις ήταν ο δικομματισμός, οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα η σημερινή.
Γιατί το λέω αυτό;
Δύο τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας το αποδεικνύουν.
Περίπτωση πρώτη: Κατ’ εξαίρεση για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 προβλέπεται για κάθε φοιτητή το δικαίωμα να εξεταστεί μετά το πέρας του χειμερινού εξαμήνου σε όλα τα μαθήματα τα οποία διδάχτηκε σε προηγούμενα εξάμηνα.
Προσέξτε: Έγγραφο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ –θα το καταθέσω στα Πρακτικά- με ημερομηνία Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου του 2014.
Τι ζητάει από τον Υπουργό; Ζητάει «να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή». «Τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ύστερα από δική μας παρέμβαση –από παρέμβαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον Αρβανιτόπουλο- το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση διπλής εξεταστικής».
Και παρακάτω: «Επομένως, ελπίζουμε ότι όπως και για τα δύο προηγούμενα έτη, έτσι και φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας».
Στις 16 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα, ίσως και νωρίτερα, απαντά ο Υπουργός: Σε απάντηση του από 16 Δεκεμβρίου 2014 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά σας για διεξαγωγή διπλής εξεταστικής έγινε δεκτό -την ίδια μέρα!- και έχει κατατεθεί τροπολογία που θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη.
Απάντηση της ΔΑΠ –ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος!- την ίδια μέρα, 16 Δεκεμβρίου: Άλλη μία πρότασή μας γίνεται πράξη.
Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.
Η διπλή εξεταστική είναι γεγονός.
Πότε κατατίθεται η τροπολογία που ο Υπουργός λέει ότι κατατέθηκε; Η τροπολογία κατατέθηκε στις 20-12-2014.
Την ίδια μέρα, όμως, αντάλλασσαν συγχαρητήρια.
Ανεξάρτητες οι φοιτητικές παρατάξεις από την Κυβέρνηση και τα πανεπιστήμια από αυτά!
Για θέμα καθαρά εκπαιδευτικό, ναι, έκανε ο κύριος Υπουργός το ρουσφέτι της ΔΑΠ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Παραλείπετε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ. Υπάρχει ανάλογο…
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: Δεν έχω τα χαρτιά της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εάν τα είχα θα επιβεβαιωνόμουν δύο φορές, ότι ο δικομματισμός ήταν η διαφθορά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κάντε τα επί δύο, γιατί είμαστε κι εμείς… (δεν ακούστηκε).
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: Πάμε παρακάτω στο ίδιο θέμα.
Τι έγινε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ; Έγινε αυτό που είχαμε προβλέψει, δηλαδή ένας έωλος θεσμός, τα Συμβούλια Ιδρύματος με μία φαύλη διαδικασία εκλέγουν πρυτάνεις.
Για να εκλεγεί κάποιος, δηλαδή, πρύτανης έπρεπε, από όσους κατέθεταν υποψηφιότητα, να τον προεπιλέξει το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο είχε εκλεγεί χωρίς να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία όλες εκείνες οι δυνάμεις που αντιτίθεντο στο νόμο Διαμαντοπούλου, γιατί θεωρούσαν εμπαιγμό και λανθασμένο το Συμβούλιο Ιδρύματος. Ποιοι συμμετείχαν;
Οι άνθρωποι που είχαν ψηφίσει το νόμο Διαμαντοπούλου.
Αυτοί εξέλεξαν και τους εξωτερικούς.
Άρα, το Συμβούλιο Ιδρύματος σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδος είναι κυβερνητικό.
Τι γινόταν από εκεί και ύστερα;
Έβαζες εσύ τη γνωστή Θεανώ Φωτίου, που ήταν αντίθετη και με τις επιλογές της Κυβέρνησης και με τις θέσεις της Συγκυβέρνησης.
Σε απέρριπτε το Συμβούλιο Ιδρύματος.
Έλα όμως που πάλι ο Θεός βοηθάει και τους φτωχούς.
Αυτή τη φορά δεν κάλεσαν τον Μυλόπουλο στη διαδικασία, όπου ο Μυλόπουλος ήταν γνωστός «κακός» άνθρωπος και άρα απέφυγαν να τον καλέσουν στη διαδικασία και το ΣτΕ βγάζει τον Πρύτανη του ΑΠΘ άκυρο!
Τι έγινε με τις πράξεις που έχει κάνει ο Πρύτανης από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα;
Είναι νόμιμες.
Τι λέει τώρα ο Υπουργός ότι θα κάνει για να μπαλώσει την κατάσταση; Λέει ότι θα βάλει στη θέση του έναν από τους δύο αναπληρωτές που ο ίδιος ο Πρύτανης διόριζε, όχι εκλεγμένους.
Όχι, δηλαδή, να προεδρεύσει αυτός που ήρθε δεύτερος έστω, ούτε η Σύγκλητος, που είναι το νόμιμο όργανο όλης αυτής της ιστορίας, αλλά πάλι ένας δικός μας.
Τα συγχαρητήρια μου, να τους χαίρεστε!
Σας λέω ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι εκλογές, πολύ σύντομα αυτός ο νόμος θα πάει στα σκουπίδια και πολύ σύντομα θα απαλλαγούν τα ιδρύματα και από τα Συμβούλια Ιδρύματος και από τους πρυτάνεις που εσείς εκλέξατε.
ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ξαναφέρετε τον κ. Μυλόπουλο από την Κύπρο.
Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου