Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση ζητούν οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων

Το αδιέξοδο που βρίσκονται τα ελληνικά Πανεπιστήμια σημειώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που ζητούν την επαναπρόσληψη όλων όσοι απομακρύνθηκαν κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης. 
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Βασίλης Μπαγρής, οι διοικητικοί δίνουν σκληρό αγώνα από τα τέλη του 2013, προκειμένου να συνεχίσουν τα Πανεπιστήμια να είναι «ζωντανοί οργανισμοί». 

«Μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του σχεδίου Αρβανιτόπουλου που έταζε την επιστροφή όλων στις θέσεις τους πίσω στα Πανεπιστήμια, ακολούθησαν νέες υποσχέσεις από τον Λοβέρδο ο οποίος συνεχίζει τις ίδιες υποσχέσεις του προκατόχου του» σημειώνει ο κ. Μπαγρής, τονίζοντας πως ο νέος υπουργός Παιδείας «έβαλε μπροστά» το αποτέλεσμα της εταιρείας που έκανε την αξιολόγηση. 
«Η ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία που θα έκανε την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, πράγμα που έπρεπε να γίνει χρόνια πριν και μετά να προχωρήσουν σε ολοκληρωτικές αλλαγές, όχι μόνο δεν έβγαλε πλεονάζον προσωπικό όπως θα ήθελαν, αλλά σημείωσε το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί τα Ιδρύματα και την αδυναμία τους να λειτουργήσουν χωρίς το διοικητικό προσωπικό που απομάκρυναν με αυτό τον χυδαίο τρόπο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των διοικητικών του ΕΜΠ. 
«Όλα αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, αλλά η πλήρη διάλυσή τους» σημείωσε ο κ. Μπαγρής και κατέληξε λέγοντας πως «αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει άμεσα και οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, με την επιστροφή όλων στις θέσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου