Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Βανδαλισμοί και κλοπές στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ

Τμήμα Πληροφορικής ΕΚΠΑτου Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου
Σε ξέφραγο αμπέλι έχει μετατρέψει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο η διαθεσιμότητα του προσωπικού του, με την οποία καταργήθηκαν όλες οι θέσεις φύλαξης, με αποτέλεσμα την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων να σημειωθούν εκτεταμένοι βανδαλισμοί και κλοπές στο τμήμα Πληροφορικής στην Πανεπιστημιούπολη.
Συγκεκριμένα, παραβιάστηκαν περίπου 40 γραφεία και έγιναν βανδαλισμοί και κλοπές λάπτοπ και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού, με το κόστος των ζημιών να μην έχει γίνει ακόμα γνωστό καθώς από το πρωί είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της καταγραφής. Μέχρι στιγμής, έγινε γνωστό πως έχουν κλαπεί τουλάχιστον έξι φορητοί υπολογιστές και προτζέκτορες. Πολλές πόρτες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΕΚΠΑ, με το τεράστιο έλλειμμα φύλαξης που έχει δημιουργηθεί, οι κλοπές και οι βανδαλισμοί είναι συχνό φαινόμενο.
Στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, που δεν φυλάσσεται Σάββατο, Κυριακή και αργίες, αφού δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, έχουν σημειωθεί από το Μάρτιο 10 φορές διαρρήξεις και βανδαλισμοί. Οι απώλειες εξοπλισμού είναι ύψους 180.000 ευρώ (!) με το κόστος αποκατάστασης τους να είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, εκλάπη όργανο συγκόλλησης οπτικών ινών υψηλής τεχνολογίας, αξίας περίπου 25.000 ευρώ.

Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου