Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ορατό το λουκέτο σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σοβαρότατο πρόβλημα έχει προκύψει με τη λειτουργία 1.140 παιδικών σταθμών που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα των δήμων της χώρας, καθώς, εδώ και χρόνια, δεν έχουν πάρει την απαραίτητη αδειοδότηση.

Το θέμα πέρασε στα... ψιλά της χτεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν να μείνουν και άλλα, όπως και εργαζόμενοι, αφού λύση στο πρόβλημα της αδειοδότησης δεν έχει δοθεί ακόμα.

Χτες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, έριξε το... μπαλάκι στην πολιτεία, που «δεν έχει μεριμνήσει να θεσμοθετήσει τους όρους ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των εν λόγω δομών», όταν για το θέμα των παιδικών σταθμών οι παρατάξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης πανηγύριζαν για το γεγονός ότι μπήκαν 74.912 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς (όταν οι αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 112.000). Παράλληλα, ο Σίμος Δανιηλίδης, τέως πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής, ζήτησε η παράταση που θα ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των σταθμών να είναι έως τις 31/7/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου