Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αντωνάκη, τώρα μπορείς ν' αναφωνήσεις: "180! Το μόνο που ... θυμάμαι!".

"180! Το μόνο που ... θυμάμαι!"
του Νίκου Η. Κασίμη
Και το ποθούμενο αποτέλεσμα ήρθε: δεν προέκυψε ο απαιτούμενος μαγικός αριθμός "180" και η χώρα ... "σύρεται" (δια στόματος Σαμαρά) σε εκλογές, στις 25 Γενάρη του '15.


Το ζητούμενο είναι αν ... αυτό ήταν το "επιθυμητό" αποτέλεσμα: Οι εκλογές!
Το ζητούμενο είναι αν "αυτό" το αποτέλεσμα θα το διαχειριστούμε μεθοδικά, αγωνιστικά και δυναμικά. Χωρίς ρεβανσιστικές ... τάσεις (... για να μη χαθεί ο στόχος)!
Το ζητούμενο είναι ποιος (!) θα κληθεί να διαχειριστεί "αυτό" το αποτέλεσμα!
Το ζητούμενο είναι αν χρειαζόμαστε εκλογικό αποτέλεσμα "διαχειριστών" του Χρέους και των μνημονίων Τους ή "μπροστάρηδες" αγωνιστές διαγραφής τους!
Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστούν επαναστατικές αλλαγές σε όλους τους κορυφαίους τομείς της κοινωνίας μας.

Η Παιδεία αιμορραγεί χρόνια. Η Υγεία ξεψυχάει. Ο Εθνικός πλούτος ξεπουλιέται. Την πρωτογενή παραγωγή την ... ξεκοκκαλίζουν οι "Εθνικοί" μας εργολάβοι και οι εισαγόμενοι ... επενδυτές!
Και όλ΄αυτά στο όνομα του "εθνικού μετώπου" σωτηρίας (!).

Το σημερινό αποτέλεσμα, Μη Εκλογής ΠτΔ, είναι άρρηκτα δεμένο με τους συλλογικούς αγώνες ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην πολυεπίπεδη κρατική τρομοκρατία, ενάντια στον κρατισμό και τα παρένθετα φασιστικά τέκνα του, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, ενάντια στα διόδια και σε κάθε εξαντλητικό φόρο, ενάντια σε κάθε ... σάπιο! Αυτό το κύμα ανυπακοής και ανατροπής προκάλεσε το ... ρήγμα του. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Δεν θα λύσουν οι εκλογές το πρόβλημα του υπερχρεωμένου πολίτη. Υπερχρεωμένος θα είναι και μετά τις εκλογές.
Το πρόβλημα θα το λύσουν οι πολιτικές που θ' αρνηθούν το δυσβάσταχτο χρέος, οι πολιτικές που θα καταργήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιας κερδοφόρου υπηρεσίας, οι πολιτικές που θα στήσουν, εκ νέου, την Υγεία και την Παιδεία στα ... πόδια της.

 Η Παιδεία απαιτεί πολιτικές που θα εγκρίνει ικανοποιητικό ποσοστό κονδυλίων για να λειτουργήσει, που θα διορίσει εκπαιδευτικούς, θα διασφαλίσει τις μεταφορές των μαθητών, θα επανεκκινήσει σχολεία που έκλεισαν ή/και συγχωνεύθηκαν, θα δημιουργήσει και αναδιοργανώσει τον κορμό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και θα συγκροτήσει την υγιή λειτουργία της Τριτοβάθμιας Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Αναδιοργάνωση που μόνο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μπορεί να ... καρπίσει!

 Η Παιδεία χρειάζεται εκπαιδευτικούς και όχι εκπαιδευτές. Εκπαιδευτικούς με όραμα και μεράκι που θα εμπνεύσουν τα παιδιά μας αλλά και θα εμπνευστούν απ' αυτά. Χρειάζεται εκπαιδευτικούς που θα συνεχίσουν το λειτούργημά τους και όχι την ... "εργασία" τους. Αυτό όμως πρέπει να διασφαλίζεται με το ανάλογο "εργασιακό περιβάλλον". "Εργασιακό περιβάλλον" με βιβλία-εργαλεία και όχι βιβλία-σκουπίδια, με υλικοτεχνική υποδομή, με διοικητικό προσωπικό, με επαρκή και αξιοπρεπή σχολεία, με φύλαξη και καθαριότητα. Και όλα αυτά σε αρμονική συνεργασία εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού-Γονέων-Μαθητών.

Η Παιδεία χρειάζεται σχολεία και όχι "Νέα Σχολεία", χρειάζεται καθηγητές για να διδάξουν τα παιδιά μας θέματα και όχι "τράπεζες θεμάτων", χρειάζεται δασκάλους για να μάθουν όλα τα παιδιά την έννοια της Δημοκρατίας και όχι το bulling του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Η Παιδεία από μόνη της είναι ανατρεπτική και γι' αυτό πρέπει να ανατρέψει κατεστημένες και βαλτωμένες νοοτροπίες. Μετά τις εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου