Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απορριφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ρωμανού.

Απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απέρριπτε το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

«Είτε δίνεται άμεσα λύση στη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθηνών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είτε αρχίζει και απεργία δίψας» προειδοποίησε μέσω τηλεοπτικού σταθμού (ΑΝΤ1), ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
«Διεκδικούμε αμεσότητα όχι βραχιολάκια μετά από ένα χρόνο... Σταματάμε την απεργία πείνας αν υπάρχει πρόβλεψη για το βραχιολάκι (...) αν περάσει η τροπολογία που υπηρετεί το δικαίωμά του» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, προειδοποιώντας όμως «όχι γενικότητες, όχι αοριστίες όχι στις καλένδες θα το θεωρήσει κοροϊδία και αυτός και εγώ... Τότε αρχίζει η απεργία δίψας και το τέλος. Δεν παίζουμε με το Ρωμανό».

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα της σχολής του, φορώντας το ειδικό «βραχιολάκι». 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο κ. Αθανασίου είπε συγκεκριμένα ότι «αν αύριο εφαρμόσουμε τα βραχιολάκια κι εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις – που νομίζω ότι τις πληρεί– τότε μπορεί να υλοποιηθεί». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στους γονείς του Ρωμανού να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός τα μαθήματά του εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση της τροπολογίας που τίθεται σήμερα προς ψήφιση και κατόπιν να συνεχίσει με το «βραχιολάκι». 

Σημειώνεται ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ωστόσο ακόμη εκκρεμούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.


Πηγή: 
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου