Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Όταν το έγκλημα αφορά παιδιά, δεν είναι έγκλημα! Eίναι Γενοκτονία.

του Νίκου Η. Κασίμη
Από καταβολής ίδρυσής του το κράτος του Ισραήλ (το 1948 μετά το τέλος ενός πολέμου που οι Ισραηλινοί αποκαλούν "πόλεμο της Ανεξαρτησίας" και οι Παλαιστίνιοι "Νάκμπα"/η καταστροφή) συμπεριφέρεται, με τις "πλάτες" φυσικά της Αμερικής και της "υπάκουης" Ε.Ε, ηγεμονικά, επεκτατικά και εγκληματικά καταπατώντας κάθε απόφαση (όπως αυτή του Ο.Η.Ε. στις 11 Δεκ.1948 περί επιστροφής 1.380.000 εκδιωχθέντων, από τον ισραηλινό στρατό, αυτόχθονων Παλαιστινίων προσφύγων) Διεθνούς Οργανισμού αλλά και κάθε έννοια Διεθνούς δικαίου.

Η Γάζα περιήλθε στην κυριότητα του Ισραήλ το 1967 όταν αυτό κατέλαβε τη Δυτυκή της όχθη (Ιορδανία), τη χερσόνησο του Σινά (Αίγυπτο) και τα υψίπεδα του Γκολάν (Συρία). Η Γάζα αποτελεί το 22% της ιστορικής Παλαιστίνης πριν τον πόλεμο του 1948 (σα να λέμε ότι θα χάναμε τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης)!

Η Παλαιστίνη αντιστέκεται και την περίοδο 1987-1993 γίνεται η πρώτη Παλαιστινιακή "Ιντιφάντα" (εξέγερση) και το 1988 πραγματοποιείται σύσκεψη του Παλαιστ. Εθνικού Συμβουλίου. Το 1993 επιτυγχάνεται η Συμφωνία του Όσλο για αποχώρηση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα.
Οι ιστορικοί δεσμοί του παλαιστινιακού λαού με τη γη τους είναι πολύ περισσότερο επίκαιροι από ποτέ. Μέχρι το 1948 ζούσαν σε ολόκληρη την εδαφική έκταση της Παλαιστίνης/Ισραήλ. Πολλοί που θυμούνται τα σπίτια της παιδικής τους ηλικίας σ΄αυτά τα εδάφη είναι ακόμη εν ζωή. Παρά ταύτα συμφώνησαν να παραχωρήσουν το 78% της πατρίδας των γονιών και των πρεσβυτέρων τους. Η διχοτόμηση της χώρας, σύμφωνα με τα δεδομένα των συνόρων πριν το 1967, θα άφηνε στους Παλαιστίνιους ένα 22% της "αυθεντικής" τους πατρίδας.

Η εγκληματική πρακτική του Ισραήλ που, αδιάκριτα, τις 3 τελευταίες βδομάδες βομβαρδίζει (παρόλο που η ίδια αποδέχεται εκεχειρίες και τις καταπατά πριν λήξουν!!) ανελέητα οτιδήποτε "άμαχο" κινείται αποδεικνύει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τον στόχο του Σιωνιστικού αυτού κράτους: Τον αποδεκατισμό και την εξαφάνιση του Παλαιστινιακού λαού και «των τρομοκρατών της Χαμάς»!
Αυτό όμως έχει αποδειχτεί αδύνατον έως ακατόρθωτο καθώς οι αντιστάσεις του Παλαιστινιακού λαού εμποδίζουν την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αποτέλεσμα αυτής του (του Ισραηλινού στρατού) της αδυναμίας είναι να συνεχίζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χτυπώντας ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 - και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000!!

Οι απροκάλυπτη στήριξη και υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ τους καθιστούν ηθικούς αυτουργούς και συνενόχους κατά συρροή εγκλημάτων και γενοκτονιών. Την ίδια, "εν δυνάμει", στάση κρατούν και η Αίγυπτος (κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας) αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση έχοντας αναδείξει το κράτος "τρομοκράτη" σε στρατηγικό σύμμαχο (!) και διατηρώντας άριστη συνεργασία μαζί του σε όλα τα επίπεδα.

Αντίθετα οι λαοί των συμμάχων του κράτους-δολοφόνου βρίσκονται στην "απέναντι όχθη της Γάζας" μαζί με τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό αλληλέγγυοι και ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.
Γινόμαστε ΟΛΟΙ μια φωνή με όσους βλέπουν το "παρά φύσει και κατά φύσει" έγκλημα και απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή.
 
Οικουμενική απαίτηση:
  • να ληφθούν Θεσμικά Αντίμετρα όπως αυτά του Εκουαδόρ, της Βραζιλίας, του Περού και της Χιλής που απέσυραν τους πρέσβεις τους απ' το Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η Χιλή μάλιστα διέκοψε τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ και η Βενεζουέλα απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη!
  • Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.
  • Να τερματιστεί Τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων!
  • Να εφαρμοστούν Άμεσα οι αποφάσεις Διεθνών Οργανισμών τόσο για τα κατεχόμενα όσο και για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
                   Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ "ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Πηγές Πληροφοριών: Βιβλίο της Tanya Reinhart  "ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ πως να δώσουμε τέλος στον πόλεμο του 1948"
                                       Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΖΕΙ ...την παγκόσμια αλητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου