Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Επιστολή Α. Λοβέρδου σε Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ.

Σε συνέχεια του σοβαρού κωλλύματος που προέκυψε με αφορμή τον αριστούχο τελειόφοιτο μαθητή του 1ου Λυκείου Πεύκων ο οποίος είχε αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με το αιτιολογικό ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης ...


... και την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου (μετά από διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ) πάρθηκε η απόφαση να του επιτραπεί να παρακολουθεί μαθήματα με συνοδό, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε χθες στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και στους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. την εξής επιστολή:

«Με αφορμή την άρνηση συγκεκριμένου τμήματος του Α.Π.Θ. να εγγράψει επιτυχόντα φοιτητή με αναπηρία, παρακαλώ να φροντίσετε να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών ή απορρέουν από συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνων, οι οποίες  παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβασή στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία».

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου