Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας

φωτ.αρχείουΣυγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων πραγματοποίησαν μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί και να καταργηθούν ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι απολυμένες καθαρίστριες. Η Τρίτη έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ «πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».  
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ζητήσαμε να δούμε τον υπουργό αλλά μας είπαν ότι δεν είναι στο γραφείο του. Στο 90% των περιπτώσεων που έχει ζητηθεί από την αντιπροσωπεία συνάντηση με τον υπουργό δεν είναι στο γραφείο του. Άρα δεν δουλεύει, άρα είναι από τους πρώτους που πρέπει να φύγουν».
Στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν και μέλη του ΠΑΜΕ. Προηγήθηκε πορεία από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στο υπουργείο.
Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "συνεχίζει την επίθεση ενάντια στη σταθερή και μόνιμη εργασία, με την προωθούμενη αξιολόγηση, έχει στόχο να τρομοκρατήσει, να χειραγωγήσει, να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο" και καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στη σημερινή πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
Στο κάλεσμά της, η ΟΛΜΕ τόνισε ότι: "από την πρώτη ημέρα της διαθεσιμότητας, ο κλάδος μας διακήρυξε ότι ο μαζικός αγώνας περνάει σε νέα φάση. Είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού, του κάθε συναδέλφου, είναι υπόθεση τιμής για ολόκληρο τον κλάδο να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στην εκπαίδευση.Ένα χρόνο τώρα οι συνάδελφοί μας της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και ολόκληρος ο κλάδος έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρό και άνισο αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις".
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου