Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο Υπ. Παιδείας απαντά, σε ερώτηση βουλευτών, για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Σε ερώτηση 7 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (259/20-06-2014) προς τους α) Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Οικονομικών εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την ανάπτυξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, ...


... εάν υπάρχει πρόθεση να εξαλειφθούν οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που άπτονται της ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων και αν υπάρξει η απαιτούμενη πρόνοια ώστε να μην αντιμετωπίσουν αυτά τα σχολεία κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και έγκαιρης προμήθειας σχολικών εγχειριδίων ο Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδος απάντησε (17/07/2014-Αρ. Πρωτ. 111679/ΙΗ ΕΞ 97619 εισ.) αναφέροντας ότι:
[...4. Συγκροτείται πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή για την μελέτη και την εισήγηση θεμάτων εξοπλισμού, στελέχωσης και τρόπου αξιολόγησης και λειτουργίας των μουσικών σχολείων...].
[...5.Το διδακτικό προσωπικό των μουσικών σχολείων διακρίνεται σε καθηγητές των μουσικών μαθημάτων ... και σε καθηγητές μουσικής απόλυτα εξειδικευμένους στους τομείς της μουσικής ...].
[...6. Τα προσόντα, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία μετάθεσης των μονίμων εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία καθορίζονται από το Προεδρικό διάταγμα της παρ. 8 του κεφ. β΄ του άρθρου 16 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167) ...].

Διαβάστε την απάντηση του κ. Λοβέρδου εδώ σε μορφή pdf...

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου