Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι μεταφορές των μαθητών (και όχι μόνο) προοιωνίζουν "θερμό" Φθινόπωρο!

Με αυτόν τον τρόπο "ονειρεύεστε"
να πηγαίνουν
τα δικά σας παιδιά στο σχολείο;
ΥΠΟΜΝΗΜΑ 
Οι φορείς που σήμερα Παρασκευή 11/7, προσυπογράφουμε το παρόν κείμενο, έχουμε προχωρήσει σε παράσταση στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής διαμαρτόμενοι για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν τα σχολεία μας στο διαγωνισμό που προκήρυξε η περιφέρεια αττικής με θέμα «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016».

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι καταργείται η μεταφορά για τα παιδιά μας, κάτι που είναι απαράδεκτο. 
Κατά γενική ομολογία οι ανάγκες για τη μεταφορά των μαθητών αυξάνουν. Στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν γενικά αστικές συγκοινωνίες, ενώ ακόμα και στην Αρτέμιδα, οι αστικές συγκοινωνίες δεν καλύπτουν την έκταση του Δήμου. Αυτή η έλλειψη δικτύου αστικών συγκοινωνιών επιβαρύνεται ακόμα πιο πολύ από το γεγονός ότι στους δήμους της Ανατολικής Αττικής και στην Αρτέμιδα ειδικότερα δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να περπατάνε πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο, με σοβαρό κίνδυνο να τους χτυπήσει κάποιο όχημα ή να δεχτούν επίθεση από αδέσποτα ζώα. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν συμβεί κατ’ επανάληψη, αλλά φαίνεται ότι η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Η κυβέρνηση που εξέδωσε πέρσι το καλοκαίρι την απαράδεκτη ΚΥΑ 24001/2013, θεωρεί ότι τα παιδιά μας μπορούν να περπατάνε (και μάλιστα στις συνθήκες που παραπάνω περιγράψαμε) κάθε μέρα 10 χιλιόμετρα για να πάνε και να έρθουν στο σχολείο εάν είναι μαθητές Λυκείου, 7 χιλιόμετρα αν είναι μαθητές Γυμνασίου και 2400 μέτρα αν είναι μαθητές της Α’ Δημοτικού !!!! Η ίδια ΚΥΑ προβλέπει ότι οι μαθητές της Α’ Δημοτικού μπορούν να περιμένουν στο σχολείο 90 λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων προκειμένου να πάρουν το σχολικό λεωφορείο !!!! Άραγε όσοι ψήφισαν και υλοποιούν τις παραπάνω αποφάσεις, με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν τα δικά τους παιδιά;
Σαν γονείς απαιτούμε σύγχρονο, ΑΣΦΑΛΗ και επαρκή τρόπο για να μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ οι μαθητές προς και από το σχολείο. Απαιτούμε:
  • ΑΜΕΣΑ να προκηρυχτούν διαγωνισμοί δρομολογίων για ΟΛΑ τα σχολεία τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
  • Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοζόμενα και στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
  • Να πάρουν μαθητικό δελτίο για τα ΜΜΜ όλοι οι μαθητές οι οποίοι δεν δικαιούνται μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.
  • Οι περιφέρειες να αξιοποιήσουν όλους τους πόρους που μπορούν να διατεθούν προκειμένου να δημιουργήσουν ίδια μέσα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με σκοπό τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου φορέα, με κατάλληλο στόλο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.


ΠΑΛΛΗΝΗ 11/7/2014
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων-Αρτέμιδος
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Αρτέμιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου