Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣύλλογοιΙ Γονέων Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Σύλλογοι Γονέων στείλαμε επιστολές στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου, στην Περιφέρεια Αττικής και προχωρήσαμε σε παράσταση στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν τα σχολεία μας στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής με θέμα «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016».

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι καταργείται η μεταφορά για τα παιδιά μας, κάτι που είναι απαράδεκτο
Κατά γενική ομολογία οι ανάγκες για τη μεταφορά των μαθητών αυξάνουν. Στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν γενικά αστικές συγκοινωνίες. Παράδειγμα, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ο οποίος εξυπηρετείται αποκλειστικά από το ΚΤΕΛ που ενώνει το κέντρο της Αθήνας με το λιμάνι και το αεροδρόμιο με συχνότητα δρομολογίων περίπου κάθε ώρα και κινείται μόνο στον άξονα Λ.Μαραθώνος – Λ.Φλέμινγκ – Λ.Χρ.Σμύρνης, αφήνοντας ακάλυπτο όλο τον υπόλοιπο Δήμο ιδίως περιοχές όπως Κόκκινο Λιμανάκι, Αγ.Τριάδα, Καλλιτεχνούπολη, Νταού κλπ. Αυτή η έλλειψη δικτύου αστικών συγκοινωνιών επιβαρύνεται ακόμα πιο πού από το γεγονός ότι σε αρκετά σημεία στο δήμο μας δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια με αποτέλεσμα, οι μαθητές να αναγκάζονται να περπατάνε πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο, με σοβαρό κίνδυνο να τους χτυπήσει κάποιο όχημα ή να δεχτούν επίθεση από αδέσποτα ζώα. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν συμβεί, αλλά φαίνεται ότι η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.


Η κυβέρνηση που εξέδωσε πέρσι το καλοκαίρι την απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση 24001/2013, θεωρεί ότι τα παιδιά μας μπορούν να περπατάνε (και μάλιστα στις συνθήκες που παραπάνω περιγράψαμε) κάθε μέρα 10 χιλιόμετρα για να πάνε και να έρθουν στο σχολείο εάν είναι μαθητές Λυκείου, 7 χιλιόμετρα αν είναι μαθητές Γυμνασίου και 2400 μέτρα αν είναι μαθητές της Α΄Δημοτικού !!! Άραγε όσοι ψήφισαν και υλοποιούν τις παραπάνω αποφάσεις, με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν και τα δικά τους παιδιά;
Σαν γονείς απαιτούμε σύγχρονο, ΑΣΦΑΛΗ και επαρκή τρόπο για να μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ οι μαθητές προς και από το σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
♦ ΑΜΕΣΑ να προκηρυχτούν διαγωνισμοί δρομολογίων για ΟΛΑ τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά).
♦ Να καταργηθεί η απαράδεκτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοζόμενα και στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
♦ Να πάρουν μαθητικό δελτίο για τα ΜΜΜ όλοι οι υπόλοιποι μαθητές οι οποίοι δεν δικαιούνται μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.
♦ Οι περιφέρειες να αξιοποιήσουν όλους τους πόρους που μπορούν να διατεθούν προκειμένου να δημιουργήσουν ίδια μέσα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με σκοπό τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου φορέα, με κατάλληλο στόλο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Ραφήνα 11/7/2014
Τηλ. επικοινωνίας: 6942-295397
6937-827900

Πηγή: goneis-gym-rafinas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου