Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Και τι θα γίνει του χρόνου που "οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρωτών μειώνονται κατά το ήμισυ";

του Χρ. Κάτσικα
Σε συνέντευξή του σήμερα (σ.σ. χθες) ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3. δήλωσε τα παρακάτω όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Του χρόνου το σύστημα με την αναπλήρωση πεθαίνει. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2015 αν δεν ανατραπεί το 1/10. Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ».

"Πρέπει" λέει ο Υπουργός Παιδείας. Ωστόσο αυτό το μεγαλοπρεπές και πονόψυχο "πρέπει" μπορεί να μαλακώνει καρδιές ωστόσο δεν κοστίζει τίποτε ως λέξη στο στόμα ενός Υπουργού. Κι αν το "πρέπει" δεν γίνει πράξη; Κι αν το 1/10 συνεχιστεί;
Είναι φανερό. Αν "του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ" τότε το Υπουργείο Παιδείας θα ψάξει και πάλι να βρει τις γνωστές "λύσεις": Συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, νέα αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, περισσότερα παιδιά στο τμήμα, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κλπ γνώριμα μέτρα από αυτά που έχουν δυσκολέψει τη δουλειά και τη ζωή των εκπαιδευτικών, που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, τις ψυχικές ασθένειες, την πίεση που σκάβει σιγά και αθέατα τις ζωές όσων αναπνέουν την κιμωλία μέσα στην τάξη.

Επιτέλους: Σε όποιον δεν αρέσει να έρθει σε αυτή τη θέση, ας κουνηθεί. Δεν είναι δέντρο!
Το τι θα γίνει, είναι σαφές και δεν χωράει καμιά αμφιβολία, εξαρτάται από την έκβαση της (ταξικής την λέγαμε παλιότερα) πάλης, των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών. 

Τι θα γίνει, λοιπόν, ας απαντήσουμε, σωστά στην ερώτηση πολλών που ανησυχούν: Θα γίνει ότι τους αφήσουμε να κάνουν. Και ας το καταλάβουν αυτό όλοι και κυρίως οι δυσαρεστημένοι για να αλλάξουν και να γίνουν δραστήριοι δυσαρεστημένοι.
Να το επαναλάβω. Σε όποιον δεν αρέσει να έρθει σε αυτή τη θέση, ας κουνηθεί. Δεν είναι δέντρο!

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου