Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αναθέσεις μαθημάτων: Νέα Απόφαση για την Β/θμια Εκπ/ση εντός του Σεπτεμβρίου.

Σχέδιο απόφασης που ορίζει τις νέες αναθέσεις μαθημάτων στην επαγγελματική εκπαίδευση προωθεί προς υπογραφή στο υπουργείο Παιδείας, το ΙΕΠ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr,  το συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβούλου Β΄ ΙΕΠ κ. Παύλου Μάραντου που έχει και την αρμοδιότητα για την δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η νέα απόφαση για τις αναθέσεις των μαθημάτων δεν πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αφού οι εισηγητές της προβάλουν ότι πρόκειται για παιδαγωγικού χαρακτήρα κείμενο και όχι κανονιστική απόφαση. 

Το ποιοι είναι οι συντάκτες της νέας απόφασης  είναι άγνωστο, αφού το ΙΕΠ και ο κ. Παύλος Μάραντος αρέσκονται να μην ανακοινώνουν ούτε «Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος», ούτε «Αποφάσεις σύστασης Ομάδων εργασίας ή Επιτροπών», αλλά να συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και «ειδικούς» που επιλέγουν οι ίδιοι χωρίς ποτέ να γίνονται γνωστά ούτε τα ονόματά τους, ούτε τα κριτήρια επιλογής τους. 

Πηγές του ΙΕΠ μιλούν για ανακατατάξεις στις Αναθέσεις μαθημάτων και ειδικότερα σ’ αυτές των μαθημάτων ειδικότητας του ΕΠΑΛ. Κερδισμένοι φέρονται να είναι οι Ηλεκτρονικοί έναντι των Ηλεκτρολόγων αφού κερδίζουν την Α΄ συν-ανάθεση πολλών μαθημάτων από τους δεύτερους. Κερδισμένος επίσης φέρεται να είναι και ο κλάδος των ΠΕ 12 έναντι των ΠΕ 17, όπως και οι ΠΕ 18 Οχημάτων. 

Χαμένοι της υπόθεσης οι ΤΕ01,αφού ο βασικός υποστηρικτής τους στο υπουργείο Παιδείας και πρώην σύμβουλος των Γκλαβά και Αρβανιτόπουλου έχει αναλάβει να τρέξει τις ΣΕΚ υπό τον υφυπουργό κ. Κουκοδήμο. 
Η νέα απόφαση ανάθεσης μαθημάτων, όταν και εάν υπογραφεί και δημοσιευθεί, είναι κομβικής σημασίας για τα νέα αναλυτικά προγράμματα του νέου ΕΠΑΛ, αφού θα αποτελέσει πρόκριμα και κριτήριο για όσους επιλεγούν στις ομάδες εργασίας σύνταξης τους. 

Σε κάθε περίπτωση, το τι ακριβώς περιλαμβάνει και ορίζει η συγκεκριμένη απόφαση θα φανεί με την δημοσίευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου