Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Καταδικάζουμε την επίθεση Ναζιστών κατά του Ανοιχ. Σχολ. Μεταναστών Πειραιά.

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr                                                                                                                                                           Αθήνα, 21/8/14


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θρασύδειλη επίθεση των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» κατά του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών επέλεξαν την 70ή επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς για να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, όπως και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά. Ο συμβολισμός αυτής της επιλογής τους επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο την εκλεκτική συγγένεια της «Χρυσής Αυγής» με τους προδότες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί την περίοδο της κατοχής.

Το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά εδώ και μια δεκαετία, με την ακούραστη εθελοντική εργασία δεκάδων εκπαιδευτικών και συνεργατών του, έχει αναδειχθεί σε ένα υποδειγματικό εργαστήρι αλληλεγγύης, παιδείας και πολιτισμού. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο μορφωτικό και πολιτιστικό έργο του Σχολείου Μεταναστών θέλησαν να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν οι αμετανόητοι νοσταλγοί του ναζισμού.

Ας γνωρίζουν καλά οι θλιβεροί θιασώτες των μεγαλύτερων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ότι η ρατσιστική υστερία, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία της νεοναζιστικής συμμορίας δεν θα περάσουν. Ιδίως στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και της Αντίστασης, τέτοια μορφώματα έχουν απέναντί τους ένα παλλαϊκό μέτωπο που δε θα αφήσει τόπο για κανένα φασιστικό κατάλοιπο.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την εκτίμηση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του κλάδου στο Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, όπως και σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και του εκμεταλλευτικού συστήματος που την γεννά για μια χωρίς κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, ανισότητα και εκμετάλλευση.

 Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

Πηγή: olme-attik.att.sch.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου