Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ προς ΥΠΟΥΡΓΟ: Επιστήμονες και Καθηγητές φεύγουν για την Τουρκία με μισθούς 3.000 ευρώ!

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ρώτησε τους Πρυτάνεις  και τους προέδρους των ΤΕΙ , κατά τη σημερινή συνάντση, με πόσα ευρώ αμείβονται οι Έλληνες καθηγητές στην Τουρκία, όταν του είπαν Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές φεύγουν  για το εξωτερικό.


ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ: Οι αμοιβές των πανεπιστημιακών δασκάλων είναι πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα να φεύγουν επιστήμονες για το εξωτερικό
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Που πάνε;
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ: Από  Τουρκία μέχρι και Ζηλανδία
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με πόσα αμείβονται στην Τουρκία;
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ: Στην Τουρκία τα Πανεπιστήμια δίνουν μισθούς 3.000 ευρώ , όταν ένας καθηγητής σε ελληνικό  Πανεπιστήμιο με 30 χρόνια προϋπηρεσία αμείβεται με λιγότερα από 2.000 ευρώ.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Στο Πανεπιστήμιό μας έχουμε ένα αστέρι καθηγητή που αμοίβεται με 1.200 ευρώ το μήνα και φέρνει στο Πανεπιστήμιο 1.000.000 ευρώ. Οι αμοβές αυτού του καθηγητή δεν μπορούν, βάσει νόμου, να υπερβούν τις 2.000. Αυτός ο καθηγητής κάποια στιγμή θα εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιό μας.
ΘΑΝ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας): Το να πει η ΑΔΙΠ ότι τα ΑΕΙ χρειάζονται χρήματα , αυτό προϋποθέτει  να έχουμε και χρήματα. Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς τους, αλλά ωστόσο έχουν δεχθεί τη μικρότερη μείωση σε σχέση με τους άλλους 192 εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Παιδείας. Κρατήσαμε τη χρηματοδότηση για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών στα περσινά επίπεδα.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ  : κε υπουργέ δεν έχουμε αναλώσιμα για τους φοιτητές.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ: Δεν μπορούμε να συντάξουμε προϋπολογισμούς.
ΘΑΝ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας): Το να λέτε  δεν κάνω  προϋπολογισμό είναι δική σας ευθύνη.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ: Παίρνουμε χρήματα από τα ερευνητικά προγράμματα για να καλύψουμε ανάγκες μας.
ΘΑΝ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ (Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας): Δεν έχω δει τα Πανεπιστήμια να φέρνουν έσοδα

  Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητής Γ. Γούλας, έθεσε στον υπουργό Παιδείας το θέμα των αμοιβών των προέδρων και αναπληρωτών προέδρων, και παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας γραπτή πρόταση. Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές πρόεδροι δεν αμείβονται επιπλέον γι αυτή τη θέση.

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου