Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ όλα τα σχολεία της χώρας!

«Αστραπιαία» αντέδρασε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, στην αναφορά Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι σχολεία δεν μπορούν να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια μέσω του προγράμματος Εrasmus.


Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΙΕΠ Σωτήρη Γκλαβά να του αποστείλει μέχρι τη Δευτέρα εισήγηση για τη διαδικασία μετατροπής των σχολικών  μονάδων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Θυμίζουμε ότι την άρση πιθανών εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη συμμετοχή τους στα προγράμματα Εrasmus, υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στην, προ ημερών, συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής Δ. Γκίνη.

Δ. ΓΚΙΝΗΣ: κε υπουργέ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί να δημιουργηθούν Νομικά Πρόσωπα τα σχολεία.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εφόσον δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο  δεν μπορεί  ένα σχολείο να απορροφήσει χρήματα από προγράμματα Εrasmus.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δηλαδή πρέπει να κάνω ΝΠΔΔ για κάθε σχολείο;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτό να μας το πει η Νομική Υπηρεσία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτοτελές ΝΠΔΔ για κάθε σχολείο δεν το βλέπω, αλλά θα κοιτάξουμε να βρούμε λύση.

σχ. διαχ/τή.: με την μετατροπή των σχολείων σε ΝΠΔΔ θα απεμπλακεί, ενδεχομένως, η Συνταγματική υποχρέωση του κράτους να υποστηρίζει και να στηρίζει τη Δημόσια Παιδεία και την λειτουργία των σχολικών μονάδων; Η συνέχιση της λειτουργία τους θα τις αναγκάσει να αναζητήσουν δυνατότητες πόρων από κονδύλια του ιδιωτικού τομέα, όπως την προπερασμένη εβδομάδα έπραξε η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.!!

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου