Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Κλείνει… εξ αμελείας!

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού δεν θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, επειδή μια διοικητική υπάλληλος του δήμου παρέβλεψε να στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ. 



της Διαλεκτής Αγγελή
Από λάθος διοικητικού υπαλλήλου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού θα πάψει να λειτουργεί από φέτος τον Σεπτέμβριο.
Η δημοτική δομή που προσέφερε δωρεάν μαθήματα θεάτρου και μουσικής στα παιδιά του δήμου εδώ και έντεκα χρόνια θα πάψει να υφίσταται, λόγω του ότι μια υπάλληλος παρέβλεψε να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, την αρμόδια αρχή που διαχειρίζεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα και φέτος η λειτουργία του προγράμματος.

Tι ζητούν οι γονείς

Οι γονείς των παιδιών ζητούν από τον δήμο να συνεχίσει να λειτουργεί τη δομή στον ίδιο χώρο και με τα ίδια δεδομένα.

Το ΚΔΑΠ Δάφνης-Υμηττού λειτουργούσε καθημερινά καθώς και όλα τα Σάββατα, προσφέροντας 40 ώρες την εβδομάδα δωρεάν μαθήματα καλλιτεχνικού περιεχομένου σε παιδιά.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινότητας και της καθημερινότητας των παιδιών της περιοχής, όπως λένε στην «Εφ.Συν.» οι γονείς τους.
Οι ίδιοι ένιωθαν τυχεροί που τα παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να απασχολούνται εκεί και θεωρούσαν ότι η δομή αναβάθμιζε τη γειτονιά.

Ομως, μια διοικητική υπάλληλος του δήμου παρέβλεψε να στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση του προγράμματος και τα παιδιά δεν θα μπορέσουν αυτή τη χρονιά να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ οι δύο καθηγητές που απασχολούνταν εκεί μένουν άνεργοι.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί το λάθος και δεν καλυπτόμαστε νομικά, με αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο να είμαστε άνεργοι», μας λέει ο Σάββας Κοβλακάς, καθηγητής θεάτρου στο ΚΔΑΠ του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

«Σε συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο μας πρότεινε αρχικά να λειτουργήσει ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα θα είχε και χρηματική συνδρομή. Εμείς αντιπροτείναμε να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή στον ίδιο χώρο με έναν μόνιμο υπάλληλο του δήμου, ανάλογης ειδικότητας. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί».

Ο Περικλής είναι οκτώμισι ετών και παρακολουθεί το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών εδώ και δύο χρόνια. Πηγαίνει καθημερινά τρεις-τέσσερις ώρες, ενώ το καλοκαίρι, όταν κλείνει το σχολείο, παρακολουθεί το πρόγραμμα από τις οκτώ το πρωί έως τις τέσσερις το μεσημέρι. Μαθαίνει φλογέρα και συμμετέχει στη θεατρική ομάδα του Κέντρου.

«Μάθαινε συνέχεια»

«Του άρεσε πάρα πολύ. Ερχόταν κάθε μέρα και μου μιλούσε γεμάτος ενθουσιασμό για όσα καινούργια πράγματα είχε μάθει», μας λέει η Ειρήνη Ταγκά, μητέρα του μικρού Περικλή.

«Το Κέντρο Απασχόλησης ήταν ένα οικείο οικογενειακό περιβάλλον τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Και αυτό οφείλεται στους δύο καθηγητές, τον Σάββα και τη Νανά, οι οποίο έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για τα παιδιά μας. Ο Περικλής στεναχωρέθηκε πολύ όταν έμαθε ότι θα κλείσει το πρόγραμμα και δεν θα έχει τους ίδιους καθηγητές. Είναι άδικο δύο τόσο εξαίρετοι επαγγελματίες να βγαίνουν στην ανεργία», τονίζει η κ. Ταγκά, η οποία μάλιστα λέει ότι δεν θα στείλει τον γιο της να παρακολουθήσει το πρόγραμμα αν αλλάξουν ο χώρος και τα δεδομένα του.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου