Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών ενάντια στην «αξιολόγηση».


ΟΛΜΕ - φωτο Στέλιος ΣτεφάνουΠέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουνίου
Έξω από το 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και το γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας, από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

"Ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και τονίζει ότι: "Το υπουργείο οργανώνει τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός παιδείας παραδέχεται ότι λείπουν 22.000 εκπαιδευτικοί και δηλώνει κυνικά ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιζόταν με συγχωνεύσεις(!!!), το υπουργείο καλεί τους διευθυντές για να τους μάθει πώς θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους, προσπαθώντας να τους κάνει συνένοχους στην άθλια πολιτική των απολύσεων. Την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουνίου καλούνται οι διευθυντές των σχολείων της Α' Αθήνας να συμμετάσχουν στα σεμινάρια της ντροπής και των απολύσεων εκπαιδευτικών".


Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ ανακοίνωσε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα: "Καλούμε τους Διευθυντές, ως μέλη του συνδικάτου, να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά (όπως κι από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης) και τους υπόλοιπους συναδέλφους δυναμικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων.
Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (8 πμ -11 πμ) για τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων που συμπληρώνονται από τις αντίστοιχες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ (11 πμ -2 μμ) για να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη οι Διευθυντές για την μη συμμετοχή τους στα σεμινάρια αλλά και οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΕΛΜΕ στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Λέμε ένα ηχηρό όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, στις απολύσεις εκπαιδευτικών, στις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων ".

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου