Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κάτω από τη βάση στην Έκθεση οι μισοί υποψήφιοι!

Κάτω από τη βάση στην Έκθεση οι μισοί υποψήφιοιΜεγάλες ανακατατάξεις στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένονται φέτος στις Πανελλαδικές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, που παρουσιάζει τα πρώτα δεδομένα από τα βαθμολογικά κέντρα σε σχέση με τις θέσεις εισακτέων που έχουν ανακοινωθεί.
Το ρεπορτάζ τονίζει βέβαια πως για να ολοκληρωθεί το "παζλ" των Πανελλαδικών θα πρέπει να περιμένουμε τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, προκειμένου να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις των υποψηφίων.
Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει πως το μάθημα που αποδείχτηκε "παγίδα" για τους υποψηφίους ήταν αυτό της Έκθεσης, (αφορούσε τον ανθρωπισμό) καθώς ο ένας στους δύο βαθμολογήθηκε με βαθμό, κάτω από τη βάση.
Σύμφωνα με το άρθρο, οι περισσότεροι έγραψαν από 12 ως 14, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τη διαμόρφωση των βάσεων.
Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σημειώνει πως στα περισσότερα πεδία φαίνεται να υπάρχει ανοδική τάση, ωστόσο σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης θα υπάρξει μείωση, ενώ άλλες σχολές που παραδοσιακά είναι ψηλά στις προτιμήσεις θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση των βάσεων στο πρώτο πεδίο, ειδικά στα τμήματα των νομικών και φιλολογικών τμημάτων, οι σχολές του δεύτερου και του τέταρτου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να μείνουν στα περυσινά επίπεδα στην πλειοψηφία τους και ειδικά τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.
Αντίθετα φαίνεται να υπάρχει μια ελαφρά αποκλιμάκωση των βάσεων στο τρίτο επιστημονικό πεδίο και ειδικά στις ιατρικές, φαρμακευτικές και κτηνιατρικές σχολές. Μείωση βάσεων προβλέπουν οι βαθμολογητές στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο με μείωση των βάσεων στα τμήματα οικονομικών επιστημών.

Πηγή: cleverclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου