Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

83η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ Διαγραφή των στελεχών Εκπαίδευσης από τα σωματεία.

Τη λήψη πρακτικών μέτρων ενάντια στην επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη διαγραφή των αξιολογητών από τα πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισε η 83η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, υιοθετώντας την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ στην 83η Γ.Σ. έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση-απόφαση ...


Αθήνα 23/6/2014


ΑΠΟΦΑΣΗ 83ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ

ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εντείνεται τις ημέρες αυτές το φαινόμενο της κλήσης των εκπαιδευτικών σε ποικίλες κατηγορίες επιμορφώσεων μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμορφωτικές δράσεις μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων σε επιμόρφωση για την αξιολόγηση.  Σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διευθυντές καλούν εγγράφως τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να υλοποιήσουν την εξ' αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση. 

Η Ολομέλεια της 83ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου καταγγέλλει όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική στάση τους, τη σαφέστατη πρόθεσή τους να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την επιλογή τους να γίνουν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της προωθούμενης αξιολόγησης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις εντολές τους. Να μην πάρουν μέρος σε καμία «επιμορφωτική» δράση εκτός διδακτικού έτους, να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια της προωθούμενης αξιολόγησης και να αρνηθούν να υλοποιήσουν την εξ' αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση

Επιπρόσθετα να συμπληρώσουμε ότι στη χτεσινή, τρίτη και τελευταία μέρα των εργασιών της γενικής συνέλευσης, έγινε συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Σεπτέμβρη για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίστηκε ότι είναι χρέος των αντιπροσώπων να πάρουν θέση για το ζήτημα και ν' αποφασίσουν πρακτικά μέτρα ακύρωσης στην πράξη των νόμων της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, τα στελέχη της εκπαίδευσης που αποτελούν σήμερα τα πρώτα βιολιά στην αξιολόγηση, δηλαδή οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι πρέπει άμεσα να διαγραφούν από τους Συλλόγους.
Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν ότι, στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών των Συλλόγων. Ετσι, ως αξιολογητές, δεν έχουν θέση στα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου