Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σ’ ένα... ακριβό ξενοδοχείο να τρυπώσουμε.

της Άννας Ανδριτσάκη
Σε ξενοδοχείο αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύγκλητο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας το παράδειγμα των Συμβουλίων, όταν δέχονταν τη γενική κατακραυγή της πανεπιστημιακής κοινότητας και κατέφευγαν σε κρυφές συνεδριάσεις εκτός Ιδρυμάτων. Η μικρή ομάδα φοιτητών -κυρίως φοιτητές τού ΜΑΣ- που βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο, σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, επέδωσε το ψήφισμά της και αποχώρησε. Οι υπόλοιποι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία.

Όσο για το συλλογικό όργανο, αν και χωρίς εκπροσώπους προσωπικού και φοιτητών, οι οποίοι δίνουν πλέον το «παρών», χθες -όπως ανακοίνωσε η πρυτανεία- «εξέτασε κι έλαβε αποφάσεις για σειρά ολόκληρη επειγόντων και ουσιαστικών θεμάτων (προϋπολογισμός, θέματα συμβάσεων έργου και στελεχικής κάλυψης, καθαριότητας και φύλαξης, μετεγγραφών κ.ά.)».
Το θέμα των μετεγγραφών, πάντως, απασχολεί όλα τα κεντρικά Ιδρύματα και λύσεις ακόμα δεν έχουν δοθεί. Το ΤΕΙ Αθήνας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά λουκέτο («ολέθριες συνέπειες»), αν δεν ενισχυθεί, ζητεί κατεπειγόντως χρηματοδότηση, μετά και τη διαπίστωση ότι θα δεχτεί περί τους 853 φοιτητές από άλλα Ιδρύματα, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.200, μόλις προστεθούν οι υπόλοιποι των οικονομικών κριτηρίων και άλλων ειδικών κατηγοριών (λόγοι υγείας κ.ά.).
Η διοίκηση του ΤΕΙ προτείνει ως άμεση λύση μία από τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει -προκαλώντας έντονες αντιδράσεις- ο υπουργός Παιδείας. Ζητάει τη μεταφορά κονδυλίων από τα Ιδρύματα από τα οποία μετεγγράφονται οι φοιτητές βάσει των στοιχείων του 2013. Σύμφωνα με αυτά, σε κάθε φοιτητή αναλογούν 1.950 ευρώ ανά έτος. Ο εμφύλιος έχει αρχίσει και ο υπουργός νίπτει τας χείρας του.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου