Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στήριξη στην κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τις μεταφορές των μαθητών.

Ανάβυσσος, 10 Νοεμβρίου 2014

 Στήριξη στην κλιμάκωση κινητοποιήσεων
για τις μεταφορές των μαθητών

Εμείς οι γονείς και οι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού που συμμετείχαμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου, θεωρούμε ότι δεν επαρκούν τα ψηφίσματα και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια με σκοπό τη διεκδίκηση των μεταφορών των παιδιών μας, από τη στιγμή που οι ιθύνοντες μας απέδειξαν περίτρανα ότι δεν στέκονται δίπλα  στα συμφέροντα των οικογενειών και των παιδιών τους και ενισχύουν το ταξικό σχολείο. Επιπροσθέτως, είναι  παράλογο και άδικο το Υπουργείο Παιδείας να θέτει σε εφαρμογή το νέο σύστημα του Λυκείου και την Τράπεζα θεμάτων και τα παιδιά μας να μην έχουν καν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σχολείο, λόγω έλλειψης μεταφορών.

Όποιος νοιάζεται λοιπόν για το μέλλον της νέας γενιάς, πρέπει να σταθεί δίπλα στους μαθητές, να στηρίξει τα δικαιώματά τους, να καταδικάσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για το σημερινό σχολείο-φυλακή των ονείρων, της ζωής και του μέλλοντος τους.

Ως εκ τούτου στηρίζουμε τα παιδιά μας που προτείνουν ως επόμενο βήμα πίεσης το κλείσιμο του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής (Λεωφόρος Μαραθώνος 17, 153 51 Χλμ. Αττικής), αυτήν την Τετάρτη 12/11/2014 και ώρα 2 το μεσημέρι και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους να πάρουν θέση και να μας στηρίξουν.

Συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και απαιτούμε από την Περιφέρεια:

1.    Να θέσει σε εφαρμογή ΟΛΑ τα δρομολόγια , όπως αυτά ίσχυαν μέχρι πέρσι και να δεσμευτεί μέσω ενός νέου περιφερειακού συμβουλίου της ότι δεν θα υπάρξουν τα ίδια προβλήματα και στην επόμενη σχολική χρονιάΤα «παιχνίδια» μεταξύ περιφέρειας και ιδιωτικών μεταφορέων, αφήνουν ακάλυπτο το συνταγματικό δικαίωμα για δωρεάν μεταφορές των παιδιών από και προς το σχολείο τους. Είναι άδικο η περιφέρεια στον προϋπολογισμό της να δεσμεύει χρήματα για γήπεδα και όχι για τις μεταφορές.
2.  Να πιέσει για  κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό, που θα στηρίζει στην πράξη το δημόσιο, ασφαλή και δωρεάν χαρακτήρα της μεταφοράς  ΟΛΩΝ των μαθητών και θα λαμβάνει  υπόψη τις πληθυσμιακές, ηλικιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και την ύπαρξη ή μη αστικών συγκοινωνιών.
3.  Να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις μας για κατάργηση της υπ' αριθμ. 24001/11.06.2013 KYA περί χιλιομετρικών αποστάσεων, πιέζοντας με τη σειρά της την κυβέρνηση για την ανατροπή της .

Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται για καθετί που αφορά τη μόρφωση  και τη ζωή τους & εμείς οι γονείς έχουμε την υποχρέωση να τους στηρίζουμε.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

2o  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου