Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. ΜΙΑ «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΓΙΑ 5% (!).

Σε δημοσίευμά μας (11/11/14) όπου φιλοξενήσαμε ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων Αναβύσσου για κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Φιλίππου απάντησε με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ το οποίο δημοσιεύουμε:
Προς ενημέρωση μαθητών, γονέων και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παλλήνη, 11-11-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη, Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5122-23-24
Fax: 213 200 5105

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια «πολιορκία» για 5%
Προς ενημέρωση μαθητών, γονέων και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από τα 209 συνολικά δρομολόγια με δημόσια σύμβαση, δεν εκτελούνται ακόμη, τα 11. Τούτο σημαίνει δηλαδή ποσοστό 5%.

Ειδικότερα στην περιοχή της Αναβύσσου από το σύνολο των δρομολογίων δεν εκτελείται ένα (1) δρομολόγιο, αυτό της περιοχής ΚΤΕΟ – Αγ. Παντελεήμονα, Ολύμπου, Φέριζα και αυτό γιατί δεν υπήρξε σχετικό αίτημα από το σχολείο.

Η νέα περιφερειακή αρχή από την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης τον Σεπτέμβριο έχει καταφέρει να αναιρέσει τους χιλιομετρικούς περιορισμούς που επέβαλε η απαράδεκτη ΚΥΑ 24001/11.6.2013 καθώς και να εντάξει στα δρομολόγια με δημόσια σύμβαση τα υπερτοπικά σχολεία (καλλιτεχνικά, διαπολιτισμικό και μουσικά)– για τα οποία η συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν προέβλεπε απολύτως τίποτε.

Για όλες τις παραπάνω ενέργειες ενημερώναμε τα σχολεία, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορέσαμε σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, να επιλύσουμε σχεδόν στο σύνολό του το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών.

Αυτά ως απάντηση σε «πολιορκίες» – πυροτεχνήματα αποκλειστικά για δημιουργία «θορύβου» που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία γενικά και με τη μετακίνηση των μαθητών ειδικότερα.

Μπορείται να διαβάσετε την ανακοίνωση που προκάλεσε την δημοσιοποίηση απαντητικού ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της Περιφέρειας και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου