Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι εξέλιξη των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα.

Στη σημερινή 24ωρη πανεργατική απεργία στράφηκαν τα βλέμματα των εργαζομένων της χώρας, με την προσδοκία να λάβει χαρακτήρα μιας μεγάλης παλλαϊκής κινητοποίησης ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση -κάτω από τις επιταγές της τρόικας.


ΓΣΕΕ: «Να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές» «Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διαδήλωσαν και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα», αναφέρει σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος. Η ΓΣΕΕ ανανέωσε το ραντεβού της στους δρόμους για συλλαλητήριο στην Αθήνα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, στις 5 το απόγευμα. 

Στην πορεία και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

 














Το μπλοκ των φοιτητών στην πορεία
Πανό για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ στην πορεία
Μήνυμα της ευρωομάδας της Αριστεράς για την απεργία: «Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σύσσωμη η Ευρωομάδα της Αριστεράς, εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου. Για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην καταστροφική, μονόπλευρη λιτότητα, στην υψηλή ανεργία, την απίστευτη ύφεση και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, η Ελλάδα, από πειραματόζωο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μπορεί, πρέπει και θα μετατραπεί σε αφετηρία θετικών αλλαγών, για ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνικό κράτος, με ευρύτερο ευρωπαϊκό αντίκτυπο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλευτές.

Συνεχιζόταν η προσέλευση κόσμου στο Σύνταγμα μέχρι αργά το μεσημέρι

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Κλαυθμώνος
Τσίπρας: Στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου βρέθηκε για την απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
«Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι αυτό το δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία «θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης». 
Κλειστό το μετρό «Πανεπιστήμιο» Κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» στα Προπύλαια. Λειτουργεί, με μία είσοδο - έξοδο (από τον Εθνικό Κήπο) ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. 

Στην πορεία και οι δάσκαλοι: Μαζική είναι η συμμετοχή των δασκάλων και καθηγητών στην πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. 



Οι Σύριοι παραμένουν στο Σύνταγμα


Επι-μένουν οι Σύριοι πρόσφυγες: 
Την ευκαιρία να κάνουν γνωστά σε περισσότερο κόσμο τα αιτήματά τους έχουν οι Σύριοι πρόσφυγες που παραμένουν στο Σύνταγμα, συνεχίζοντας την απεργία πείνας. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΣύνταγμαΙσχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας: Το σκηνικό του εορτασμού του Πολυτεχνείου, πριν λίγες ημέρες, θυμίζουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα γύρω από τη Βουλή.


Κουτσούμπας: Κανείς δεν ζει με ψίχουλα: 
«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα» είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ομόνοια.

Στη Βουλή το ΠΑΜΕ
Τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βάθη, Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Εθν. Αντίστασης, Χαυτεία και Προπύλαια, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.  




Πηγή: efsyn.gr
Φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, 
                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου