Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Υπουργός Παιδείας: "Ζητώ και από τους γονείς και τους μαθητές, όταν βάζουν στις επιλογές τους πανεπιστήμια που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να φροντίσουν να έχουν κατ' αρχήν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί"

"Ζητώ και από τους γονείς και τους μαθητές, όταν βάζουν στις επιλογές τους πανεπιστήμια που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να φροντίσουν να έχουν κατ' αρχήν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί". Αυτό είπε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.



Ωστόσο, είναι φανερό, ότι εδώ υπάρχει μια, θα λέγαμε, "οδηγία" που ουσιαστικά προτρέπει τους γονείς και τους υποψήφιους να κάνουν "ρεαλιστικούς" υπολογισμούς: Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσετε αυτό που θέλετε σε Πανεπιστήμιο εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας (γιατί προφανώς η βαθμολογία σας δεν κάνει εφικτή την εισαγωγή σας σε Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην έδρα διαμονής σας) προσαρμοστείτε σε κάποια άλλη σπουδή.

Κι αν  κ. Υπουργέ δεν υπάρχει η σχολή που επιθυμεί ο υποψήφιος κάπου κοντά στον τόπο διαμονής του, τότε τι να του πούμε; Ότι αν δεν έχει χρήματα δεν είναι ανάγκη να σπουδάσει; Αυτό το προνόμιο θα το έχουν μόνο εκείνοι που έχουν γεμάτο πορτοφόλι;
Βεβαίως, ταξική παιδεία έχουμε δεν το ξεχνάμε. Γι αυτό υπάρχει και η φοιτητική μέριμνα για να βοηθάει όσους είναι οικονομικά αδύνατοι. Ή μήπως η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση) θα παραμείνει αθέατη όπως ήταν τα τελευταία χρόνια;

Πηγή: Θωμάς Ανδριανός/ 
alfavita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου