Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Υπ.Παιδείας: Καταργείται το ΑΣΕΠ - Διορισμοί με νέο σύστημα μοριοδότησης

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΛΜΕ, των εκπροσώπων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από τη μεριά του Υπουργείου δηλώθηκε ότι το ΑΣΕΠ καταργείται και για τους διορισμούς εκπαιδευτικών τα κριτήρια θα είναι η επιτυχία σε ΑΣΕΠ (προηγούμενο), η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά και κοινωνικά κριτήρια. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών της επόμενης χρονιάς. Αναμένεται η κατανομή που θα κάνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως μέσα στον Απρίλιο οι διαθέσιμοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις

500 προσλήψεις ωρομισθίων για ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα γίνουν 500 προσλήψεις ωρομισθίων για τα ΕΠΑΛ

Δεν δημιουργούνται νέα σχολεία - δεν μειώνεται το ωράριο γιατί συνδέονται με τις προσλήψεις

Σχετικά με τα τμήματα-σχολεία, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως παραμένουν ως έχουν και δεν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών - Δεν δημιουργούνται νέα σχολεία. Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πηγή: 
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου