Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ: Ούτε βήμα πίσω! Όσα είπαμε ισχύουν!

Να συνεχίσουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα! Η επόμενη ημέρα είναι εδώ!

Δεν έχει προλάβει να καθαρίσει ο κουρνιαχτός από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης και οι «ισχυροί» του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού (ΕΕ – ΗΠΑ) βγάζουν τις μάσκες των «εταίρων» για να αποκαλύψουν την πραγματικότητα. Ολοένα και πιο καθαρά φανερώνεται πλέον το στυγνό και κυνικό πρόσωπο που προστάζει εδώ και τώρα την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και προγραμμάτων.

Η κυβερνητική διαχείριση, λοιπόν, μπορεί να άλλαξε, όχι όμως και η εξουσία. Σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο και θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε πως «τίποτα δεν έγινε» (όπως μας λένε με λογοκοπία εκ του «Περισσού» οι αναχωρητές των αγώνων του λαού μας, οι οποίοι τώρα ανακαλύπτουν πως υπάρχει... ταξική πάλη).

Η μέχρι πρότινος συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έχει συνδέσει το όνομά της με την πιο βάρβαρη πολιτική καταπίεση, τα απανωτά μνημόνια, την βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση του λαού μας, κατέπεσε κάτω από το βάρος της πλατιάς λαϊκής αποδοκιμασίας. Οι πλατιές δυνάμεις έστρεψαν την πλάτη τους στους εκφραστές εκείνης της πολιτικής που πέντε χρόνια τώρα επέβαλαν άγρια και παρατεταμένη λιτότητα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υφάρπαξαν το λαϊκό εισόδημα με απανωτά χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, κλπ), καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνέντριψαν τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, γκρέμισαν το κοινωνικό κράτος (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια), ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, που το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου, με τα τελευταία τρομοκρατικά σενάρια της «καταστροφής και του χάους» με τα οποία βομβάρδιζε προεκλογικά το λαό, δεν κατάφερε να πείσει.

Την ίδια στιγμή όμως έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να ανησυχούμε. Γιατί την εποχή της απάτης διαδέχεται τώρα μια νέα φάση που σηματοδοτείται από τη νέα αυταπάτη, την οποία συστηματικά καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνώριμη τακτική των πολλών προσώπων και πολλών ταχυτήτων από το βερμπαλισμό μέχρι τις χαμηλές προσδοκίες για μια «ανάσα». Αυταπάτες ότι μπορεί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει το «σκληρό» διαπραγματευτή προς όφελος των λαϊκών και εργατικών αναγκών, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστός στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, η οικονομική ελίτ και οι τοκογλύφοι σε ΕΕ – ΗΠΑ – ΔΝΤ.


Πηγή:
 
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου