Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά φέτος στα Π. Πειραματικά Σχολεία

Το alfavita.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Λ. Παπατσίμπα για το ζήτημα των εξετάσεων στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.


Όπως αναφέρει η κ. Λ. Παπατσίμπα, σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Δ.Ζέρβα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και ότι ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στην Βουλή ότι οι εξετάσεις θα δώθούν για την είσοδο στα πειραματικά σχολεία κανονικά φέτος, για τελευταία φορά, ενώ ο αναπληρωτής του κ. Κουράκης, μία ημέρα μετά, δήλωνε ότι οι εξετάσεις θα καταργηθούν από φέτος.

Ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Δ. Ζέρβας δήλωσε επίσης στην Λ.Παπατσίμπα ότι είναι εναντίον των εξετάσεων στα πειραματικά σχολεία αλλά κατανοεί την αναστάτωση που δημιουργήθηκε.

Η κ. Λ.Παπατσίμπα τόνισε στο alfavita.gr πως ότι αλλαγές, γίνουν πρέπει να γίνουν μέσω διαλόγου και να είναι επιστημονικά βασισμένες και τεκμηριωμένες. Η ΕΛΜΕ  διαθέτει επιστημονικές έρευνες για το ζήτημα, ενώ σκοπεύει να διοργανώσει μια ημερίδα για το θέμα των προτύπων-πειραματικών.
Το alfavita.gr, προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, τον κ. Χρήστο Πιλάλη  και την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά, αλλά δεν βρίσκουμε κανέναν για να δωθούν διευκρινίσεις.

Πηγή: 
alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου