Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Με αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιούμε τις μεταφορές των μαθητών: "Φύγ' εσύ, έλα' σύ;"!!!

Δεν χωράει άλλος ...!!
Αφού στιβάξανε, κι ακόμα το κάνουν, τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες που κράτησαν ανοιχτές τώρα μετακυλίουν το πρόβλημα και στα λιγοστά δρομολόγια μεταφορών που υπάρχουν! 
Διαβάστε την επιστολή γονιού προς το Σύλλογο Γονέων και το Δ/ντή του σχολείου, και θαυμάστε τις ... σκηνές "απείρου κάλλους" που διαδραματίστηκαν στις 9/10, στο δρομολόγιο #15# προς Π. Φώκαια οι οποίες - μέχρι σήμερα - συνεχίζουν να υφίστανται!!  

Ανάβυσσος, 10 Οκτωβρίου 2014

Προς: Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Π.Μ.Γ.Λ.Π.
Κοιν:   Διευθυντές Π.Μ.Γ.Λ.Π.

Θέμα:  Προβλήματα στο δρομολόγιο #15 (Παλαιά Φώκαια)

    Κύριοι,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα χθες το απόγευμα 9 Οκτωβρίου, από το γιο μου Ζαχαρία Φ., που χρησιμοποιεί το δρομολόγιο 15 προς Π. Φώκαια, ότι το 16θέσιο λεωφορείο μεταφέρει 18 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο είναι όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των 49,3 χιλ.!

Επιπλέον, και με πρόσχημα την ασφάλειά τους, τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων, παρενέβησαν προκειμένου να ρυθμίσουν το ποιος θα χρησιμοποιεί το λεωφορείο και ποιος όχι (!), «προτρέποντας» μαθήτρια Α’ Γυμνασίου να καλέσει τον πατέρα της και να μετακινείται η ίδια μαζί με άλλο ένα παιδί στο σχολείο, με εκείνον. 

Ενημέρωσαν μάλιστα τον Υποδιευθυντή του σχολείου, ότι οι γονείς αποδέχτηκαν αυτή την πρόταση και, εκ περιτροπής, θα μεταφέρουν τους δύο επιπλέον μαθητές, οι οποίοι θα είναι όλως τυχαίως οι μικρότεροι.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι παραπάνω πρωτοβουλίες εγκυμονούν κινδύνους  και προωθούν το νόμο της ζούγκλας που επικρατεί πάντα ο πιο δυνατός.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ του θέματος, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεταφέρονται με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος και να μην δημιουργούνται φαινόμενα ενδοσχολικής βίας με αφορμή τις μεταφορές.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι σε θέματα παιδείας, θεωρώ δεδομένες τις ενέργειές σας τόσο στη Διεύθυνση του σχολείου μας, όσο και στην Επιτροπή Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής.

Ενημερώστε με εγγράφως για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνετε καθώς και για το αποτέλεσμά τους.

Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Βασιλική Κ.Φ. (γονέας μαθητή Β’ Γυμνασίου)

Υ.Γ.: τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους. Είναι διαθέσιμα σε κάθε περίπτωση νόμιμης χρήσης της συγκεκριμένης αναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου