Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κυνική ομολογία για τις απολύσεις!

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΟ Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί σχολικούς φύλακες και καθηγητές τεχνικών μαθημάτων τελειωτικά εκτός Δημοσίου, όπως τους είπε. 

Μονόδρομος οι αγώνες για τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που απαιτούν την επανατοποθέτηση του συνόλου των συναδέλφων τους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν πριν ενταχθούν στο απαράδεκτο καθεστώς της διαθεσιμότητας.


Στη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με κυνικό τρόπο στους σχολικούς φύλακες ότι τους θεωρεί απολυμένους, ενώ, όπως περιγράφουν οι ίδιοι, επικαλέστηκε το χρέος του να τηρήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις. «Χρέος μας είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική που, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνει ανθρώπους», ήταν η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με σχολικούς φύλακες που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Οπως αναφέρουν, μοναδικό σημείο στο οποίο ο υπουργός εμφανίστηκε διαλλακτικός, ήταν απέναντι στο αίτημά τους να μην κληθούν να καταβάλουν το ποσό που τους ζητείται για την ασφαλιστική αναγνώριση προϋπηρεσίας τους, για το οποίο υποσχέθηκε ότι θα προτείνει σχετική ρύθμιση. Αίτημα των σχολικών φυλάκων είναι να αναγνωριστεί η συγκεκριμένη προϋπηρεσία σε όλους.

Αναφορικά με τα ζητήματα που έθεσαν οι καθηγητές, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει εάν θα βγει νέα ανακοίνωση για επικείμενη επανατοποθέτησή τους. Είπε ότι θα έχει νέα συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, οπότε και θα ζητήσει νέα στοιχεία. Για τους 85 καθηγητές που έχουν μείνει απλήρωτοι από τον Μάρτη, είπε ότι δεν δεσμεύεται σε τίποτα, δίνοντας την αίσθηση στους συναδέλφους τους ότι τους θεωρεί και αυτούς απολυμένους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι καθηγητές εκτιμούν ότι οι απολύσεις στον κλάδο τους θα ανέλθουν στις 300.

Μετά τη συνάντηση, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό τους, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν και οι απεργοί της Coca-Cola.

Στ.Ζ. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου