Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Καμιά ανοχή στις πιέσεις από σχολικούς συμβούλους…

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θετοκόπουλος», έπειτα από αρκετές καταγγελίες συναδέλφων ότι σχολικοί σύμβουλοι πιέζουν με διάφορους τρόπους να συμμετέχουν στις αξιολογικές διαδικασίες (διόρθωση εκθέσεων της αυτό-αξιολόγησης της προηγούμενης χρονιάς-ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου να «ανέβει» στο παρατηρητήριο), επισημαίνει και καλεί για πολλοστή φορά τους σχολικούς συμβούλους του νομού μας να συνταχθούν με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Είναι αυτονόητο, πως κάθε σχολική χρονιά οι σχολικές μονάδες διαμορφώνουν τον προγραμματισμό, που έχει αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων, όμως για καθαρά εσωτερική χρήση και μόνο. 

Ως σχολικοί σύμβουλοι γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και φέτος το Δημόσιο Σχολείο με τα αμέτρητα κενά (ακόμη και σήμερα), την υποχρηματοδότηση, το πειθαρχικό δίκαιο, την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και την υποβάθμιση όλων των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης.

Σας καλούμε, λοιπόν, να πράξετε αυτό που και άλλοι προϊστάμενοι και διευθυντές σε πολλούς κλάδους του δημοσίου τομέα πράττουν, την αποχή δηλαδή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Αν, λοιπόν, οι σχολικοί σύμβουλοι είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών καιρός να το αποδείξουν έμπρακτα στη βάση των καθηκόντων τους για ουσιαστική επιμόρφωση και να πάρουν δημόσια θέση αντί της εκκωφαντικής σιωπής για τα πραγματικά προβλήματα του Δημοσίου Σχολείου.

Πηγή: e-mesara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου