Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι 6 ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας στη Βουλή (στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση)

Λοβέρδος βουλήΟ υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, μιλώντας απόψε (προχθές) στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε:

Α. Κατατίθεται στην Βουλή μέσα στον Οκτώβριο ο νέος νόμος για την Ειδική Αγωγή.

Β. Ξεκινά το Νοέμβριο το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κατάρτισης και Μαθητείας, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. ...


Γ. Με αυστηρές αποφάσεις εξορθολογίζουμε τη μεταλυκειακή μη τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσαρμόζοντας στη νομοθεσία τη λειτουργία των ιδιωτικών ΙΕΚ και κολεγίων, αλλά και αναγνωρίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.

Δ. Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τη διαμόρφωση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα και προετοιμάζουμε την ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού στη Ρόδο και την Κρήτη, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές, με δίδακτρα και με τη διδασκαλία των μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα.

Ε. Θα συγκαλέσουμε όλα τα Συμβούλια του Υπουργείου για να διαβουλευτούμε για τις αλλαγές στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση που αποτελούν το στρατηγικό μας στόχο. Τον Ιανουάριο θα είμαστε έτοιμοι για τη θεσμική αλλαγή στη βαθμίδα της εκπαίδευσης που διαμορφώνει τους σύγχρονους έλληνες, τους σύγχρονους πολίτες.

Ζ. Μέσα στον Οκτώβριο θα συγκληθούν όλα τα θεσπισμένα συμβουλευτικά όργανα στο χώρο της Παιδείας.

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου