Ούτε ένα τμήμα ένταξης εν λειτουργία στην Κέρκυρα Της Χρύσας Βαϊνανίδη
Ούτε ένα τμήμα ένταξης δεν λειτουργεί στα νηπιαγωγεία της Κέρκυρας. Ο Σπύρος Δαλιέτος, πατέρας 4χρονου αγοριού που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, μιλώντας στο ρ/σ "στο Κόκκινο", κατήγγειλε την παντελή έλλειψη ειδικών τμημάτων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε ένα νησί 150.000 κατοίκων!



«Είναι άδικο τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να μην μπορούν να συνεχίσουν ομαλά την εκπαίδευσης τους» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των παιδοψυχολόγων και του ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, το παιδί πρέπει τα επόμενα δύο χρόνια, να ενταχθεί σε ένα ειδικό τμήμα, ώστε με την συμβολή ειδικού παιδαγωγού να μπορέσει να συνεχίσει την εκπαίδευση του - με παράλληλη στήριξη - στο δημοτικό.

Και ενώ το Υπ. Παιδείας δηλώνει πως στο νομό Κέρκυρας υπάρχουν πέντε τμήματα ένταξης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας επισημαίνει ότι δεν λειτουργεί ούτε ένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοναδικό τμήμα που επρόκειτο να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, τελικά δεν θα λειτουργήσει διότι το Υπουργείο δεν έχει στείλει ούτε έναν εκπαιδευτικό!
Η έλλειψη ειδικών παιδαγωγών, κρατά σε ομηρία ολόκληρες οικογένειες: είτε αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις προκειμένου τα παιδιά τους να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, είτε σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσουν οι ίδιοι οι γονείς τον εκπαιδευτικό που θα αναλάβει το παιδί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Κανείς αρμόδιος δεν έχει δώσει απαντήσεις. Αναγκάζομαι είτε να φύγω από την Κέρκυρα και να βρω ένα νηπιαγωγείο σε άλλη πόλη ή να στείλω το παιδί μου σε ένα ειδικό σχολείο, στο οποίο βρίσκονται παιδιά με άλλα ιδιαίτερα προβλήματα που χρήζουν άλλου είδους ειδική εκπαίδευση» δηλώνει στο σταθμό μας ο κ. Δαλιέτος, υπογραμμίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι γονείς, εξαιτίας της αναλγησίας του Υπ. Παιδείας.

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι «το ζήτημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην διευθετηθεί. Τα κενά εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή καλύπτονται και θα συνεχίσουν να καλύπτονται κατά προτεραιότητα και κατ'εντολή των αρμόδιων Υπουργών», ενώ επισημαίνουν ότι οι επόμενες τοποθετήσεις προγραμματίζονται ήδη για τις επόμενες μέρες.

Πηγή: avgi.gr