Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙΕΛΕ: Την Τρίτη 30/9 κοινή συνάντηση με την ΟΛΜΕ

ΟΙΕΛΕ: Την Τρίτη 30/9 κοινή συνάντηση με την ΟΛΜΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 30/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 πμ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.



Τα ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα Τρίτη, 30/9, για να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της έκδοσης παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και για την ισοτίμησή τους με τους τίτλους που εκδίδουν τα δημόσια σχολεία.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από συνεχή δημοσιεύματα που αφορούν παράνομους, ή πλαστούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως προσόν διορισμού στο δημόσιο και πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά σχολεία. Η αδυναμία ελέγχου των εποπτικών θεσμών της Πολιτείας επί των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που έχει πιστοποιηθεί από σχετικό ερώτημα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς το ΝΣΚ (τη γνωμοδότηση του οποίου η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για άγνωστους λόγους αρνείται να υπογράψει) έχει ήδη προκαλέσει σοβαρότατες επιπτώσεις στη λειτουργία τους. 

Ουδείς γνωρίζει ποιοι και για ποιο λόγο έχουν απολυθεί και, κυρίως, ουδείς γνωρίζει ποιοι και με ποια προσόντα προσλαμβάνονται, με αποτέλεσμα να τίθεται αυτομάτως η νομιμότητα όλων των σχολικών διαδικασιών να τίθεται σε αμφισβήτηση. Η αδυναμία ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία  προκαλεί έντονη ανησυχία ότι βαθμολογίες και ενδοσχολικές διαδικασίες (βλέπε Τράπεζα Θεμάτων) θα παραχαράσσονται και με γνώμονα ότι οι βαθμοί του Λυκείου μετρούν για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γίνεται αντιληπτό ότι απειλείται η νομιμότητα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ήδη η ΟΙΕΛΕ έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από γονείς, σύμφωνα με τις οποίες σε ιδιωτικά σχολεία αλλοιώνονται εκπαιδευτικές διαδικασίες που θέτουν σε αμφισβήτηση την ισοτιμία των τίτλων σπουδών που εκδίδουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με αυτούς που εκδίδουν τα δημόσια σχολεία. 

Στην αυριανή, κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα, θα συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά τα νομοθετήματα Αρβανιτόπουλου και θα γίνει προετοιμασία, ώστε να ληφθεί κάθε απαιτούμενο νομικό και πολιτικό μέσο, για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ          α.α. Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Πηγή: cleverclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου