Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Στις 8 Μάη '14 κινητοποίηση σχολείων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

        Ανακοίνωση
Την Δευτέρα (14/4/14) έγινε συνάντηση Δ.Σ. των Μουσικών ΣΧολείων και του Καλλιτεχνικού.
Παρόντες από το Μουσικό του Πειραιά, του Ιλίου, της Παλλήνης - παρόλο που δεν συμμετέχουν - ήρθε εκπρόσωπος από τον σύλλογο (χωρίς να είναι μέλος του Δ.Σ.) και από το Καλλιτεχνικό. Από τον Άλιμο - παρόλο που συμμετέχουν στον συντονισμό - δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. 

Το ζήτημα αιχμής είναι η κυβερνητική πρόθεση να μην έχουμε μεταφορές με ΚΤΕΛ ή πούλμαν από τον Σεπτέμβρη καθώς και μια ανακοίνωση των ιδιοκτητών πούλμαν ότι από 28/4 δεν μπορούν να συνεχίσουν την μεταφορά γιατί δεν πληρώνονται!
"Κεντρική" αντιπαράθεση επιχειρημάτων ανέδειξαν δυο 
αντικρουόμενες προτάσεις στόχων πάλης:
  • την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης (δική μας στόχευση) ή ...
  • διορθωτικές προτάσεις.
Καταλήξαμε σε μια κοινή κατεύθυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση της 8/5 στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα Σχολεία της Ανατολικής Αττικής, ακόμα και με διαφορετικά πλαίσια αποφάσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής απόφασης δράσης προβάλει το ζήτημα μεγάλης προσπάθειας οργανωτικού συντονισμού (ΕΛΜΕ, Α'βάθμιων Συλλόγων, Συλλόγων γονιών, Ενώσεων).

Αυτή η κινηματική απόφαση δράσης δίνει τη δυνατότητα στο δίκτυο "Παρέμβασης Ανυπότακτων Γονιών" να παρέμβει αυτοτελώς πιέζοντας, με αιχμή την πρότασή μας για ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης, στην ανάδειξη συνολικά της κατάστασης στην Παιδεία και μέσω Συλλόγων, Ενώσεων, κ.λ.π. να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής.

Πρόταση λοιπόν της "Παρέμβασης Ανυπότακτων Γονιών" είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνιακή δημοσιοποίηση της κινητοποίησης στις 8 Μάη 2014, με αποφάσεις συμμετοχής, υποστηρικτικές ανακοινώσεις, συντονισμό, κ.ά.
                                                                Για τον Συντονισμό
                                                                          Π.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου