Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Προβολή του ντοκιμαντέρ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.” στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης (10/4)

Εικόνα Την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, στις 8 μ.μ., θα προβληθεί στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης το ντοκιμαντέρ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.” της Infowar Productions. Μια εκδήλωση από τη νεολαία που θέλει να προκαλέσει “Ρωγμές στα Ανατολικά”. Ρωγμές …στους τοίχους που τους εγκλωβίζουν. Αν η νεολαία που οι “πάνω” θέλουν και προσπαθούν να διαμορφώσουν θα δίνει εξετάσεις σε όλο και μικρότερη ηλικία για να πετιούνται εκτός σχολείου όλο και περισσότερα παιδιά, αν στο Πανεπιστήμιο η γνώση θα μετατρέπεται σ’ εμπόρευμα, αν η ανεργία, η ανασφάλεια, η εργασία-κοροϊδία του “χαρτζιλικιού” για 5 μήνες (και αν) είναι ό,τι έχουν να μας υποσχεθούν, τότε εμείς θέλουμε ν’ αποτελέσουμε τις "ρωγμές" σε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό που κυκλώνει τη ζωή και τα όνειρα της νεολαίας.
Στον τίτλο του ντοκιμαντέρ, “ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ”, συμπυκνώνεται η σχέση οικονομικής ελίτ και φασισμού.
Αφενός ο φασισμός δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ξεκαθαρίζουν ότι “φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν. Ότι “η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας”.
Αφετέρου ο φασισμός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα των μνημονίων, αλλά ανέκαθεν ήταν παιδί του συστήματος γι αυτό στο ντοκιμαντέρ θα μάθουμε “άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα”.
Το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», όπως και τα δύο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της infowar productions, “Catastroica” και “Debtocrasy”, θα στηριχθεί στη χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, που μπορεί να συμβάλει οικονομικά στα έξοδα παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου