Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πρώτα οι μετατάξεις, μετά η δημιουργία θέσεων!

Από τον «εθελοντισμό» στα voucher του ΟΑΕΔ
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Φαίνεται πως στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις!», δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής ύστερα από σχετικές καταγγελίες εκπαιδευτικών στον νομό Πέλλας
της Άννας Ανδριτσάκη

Προεκλογικός πυρετός με απρόβλεπτες παρενέργειες επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας. Από τη μια, ο υπουργός παρουσιάζει ως έργο δικό του αποφάσεις του ΕΣΥΠ που ουσιαστικά παραπέμπουν στα ισχύοντα και από την άλλη, ανοίγει πόλεμο με τον ίδιο τον υφυπουργό του για την προκήρυξη των θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία μετάταξης για 3.900 εκπαιδευτικούς που επί δύο χρόνια ήταν σε καθεστώς ομηρίας!

Πέρα από το γεγονός ότι οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή είναι παράνομη σε προεκλογική περίοδο, ήδη υπάρχουν καταγγελίες, όχι μόνο για αδιαφανείς διαδικασίες μοριοδότησης και εξέτασης ενστάσεων, αλλά και για... φωτογραφικές περιπτώσεις. «Πώς είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και η μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του Κ. Αρβανιτόπουλου) δεν συνέβη κάτι παρόμοιο;
Φαίνεται πως στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις!», δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής ύστερα από σχετικές καταγγελίες εκπαιδευτικών στον νομό Πέλλας.
Η ΟΛΜΕ ζητεί «την άμεση δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την ικανοποίηση όλων των ενστάσεων με βάση αυτούς τους πίνακες», ενώ καταγγέλλει ότι:
  • Οι υποψήφιοι δήλωναν τα μόρια με υπεύθυνη δήλωσή τους και δεν έγινε κανένας έλεγχος από την υπηρεσία.
  • Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια.
  • Τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: διευθυντές Εκπαίδευσης, περιφερειακούς διευθυντές, υπουργό Παιδείας.
  • Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του υπουργού Παιδείας και όχι από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2013 καθηγητές ειδικοτήτων μετακινήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, χωρίς όμως να ανακοινωθούν οι πίνακες κατάταξης με βάση τη μοριοδότηση. Οι ενστάσεις έφτασαν τις 1.900! Δύο χρόνια τώρα εξετάζονται οι ενστάσεις και ξαφνικά, αυτές τις ημέρες, στελέχη του υπουργείου ενημερώνουν ότι επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία και είναι έτοιμη να γίνει η μεταφορά των οργανικών θέσεων!
Παράλληλα, όμως, επισημαίνουν ότι το υπουργείο έχει ζητήσει γνωμοδότηση για το αν η μεταφορά των θέσεων εμπίπτει στην εκ νόμου απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου και αν οι θέσεις θεωρούνται φωτογραφικές, επειδή πρώτα έγιναν οι μετατάξεις και μετά η δημιουργία των θέσεων. Ποιος έκρινε, ποιος έλεγξε και με βάση ποια κριτήρια, παραμένει άγνωστο. Οι προθέσεις, ωστόσο, του υπουργείου για τους περίπου 4.000 εκπαιδευτικούς είναι οι καλύτερες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου