Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του EQF Advisory Group, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, δηλ. οι καταγγελίες του εκπροσώπου των κοινωνικών εταίρων και Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού για παρανομίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το θέμα αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά λόγω της απροθυμίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Ως νέα ημερομηνία συζήτησης ορίστηκε η 14η Απριλίου.
Τον Οκτώβριο η Κομισιόν είχε ενημερώσει την ελληνική πλευρά ότι η διαδικασία αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων παγώνει μέχρι να λάβει η πολιτεία τα απαιτούμενα μέτρα για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με αναφορά που απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν από τις εκλογές κάνει σαφές πως είναι υποχρέωση της Ελλάδας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των τίτλων. Πρέπει, επομένως, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έχει νομοθετήσει μέχρι τις 14 Απριλίου συγκεκριμένα μέτρα που να αποκαθιστούν συνθήκες ευνομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτως ώστε να λάβει χώρα η αντιστοίχιση του ελληνικού με το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων που θα αποβεί ευεργετική για χιλιάδες νέους ανθρώπους και θα οδηγήσει σε αναγκαίες τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή στο νέο Υπουργό Παιδείας στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για να ανταποκριθεί η ελληνική πλευρά στις κοινοτικές οδηγίες και να ξεκινήσει η διαδικασία της αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.
Πηγή: ΟΙΕΛΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου