Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου στο Συνέδριο-Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημόσια και Δωρεάν ΠαιδείαΗ Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου, με αφορμή τη Γ.Σ. των Αντ/πων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αττικής (24/05), έκδωσε ψήφισμα που αφορά τα προβλήματα της Παιδείας τόσο στον τόπο μας όσο και στην Ανατ. Αττική. Επισημαίνει ότι:
[... Στο όνομα των μνημονίων και του εξωτερικού χρέους, το δημόσιο σχολείο, με τις περικοπές κονδυλίων, εμφανίζει χαρακτηριστικά που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια.Τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας νομίζουμε ότι είναι κοινά. Γι’ αυτό και απαιτείται κοινός αγώνας για την επίλυσή τους ... Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε δύο προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου διαμονής μας. Ίσως με αυτόν τον προβληματισμό να εκφράζουμε και τους γονείς όλης της Ανατολικής Αττικής ...].

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα ...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                           Μαρκόπουλο 21/05/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ
(στη Γ.Σ. των Αντ/πων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αττικής)

  Αγαπητοί σύνεδροι,
η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου εκτιμά, όπως ίσως όλοι εσείς, ότι τα τελευταία χρόνια η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία συρρικνώνεται.

 Στο όνομα των μνημονίων και του εξωτερικού χρέους, το δημόσιο σχολείο με τις περικοπές κονδυλίων εμφανίζει χαρακτηριστικά που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια. Τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας νομίζουμε ότι είναι κοινά. Γι’ αυτό και απαιτείται κοινός αγώνας για την επίλυσή τους.

 Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε δύο προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου διαμονής μας. Ίσως με αυτόν τον προβληματισμό να εκφράζουμε και τους γονείς όλης της Ανατολικής Αττικής.

 Κατοικούμε σε μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει, από πλευράς Πολιτείας και Δήμων, πρόβλεψη και σχεδιασμός για έργα Υποδομής (δρόμοι, αποχέτευση, σχολεία, κλπ). Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης σχεδιασμού είναι οι περισσότερες σχολικές μονάδες να λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια και σε προκάτ αίθουσες.

 Επίσης λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και τις μεγάλες αποστάσεις (να σημειωθεί ότι μαθητές απαιτείται να διανύουν μέχρι 8 χλμ. για να πάνε στο σχολείο τους) είναι θεσμοθετημένη η μεταφορά των παιδιών με πούλμαν. Πέρσι οι μεταφορές ξεκίνησαν 3 μήνες (!) μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χωρίς βέβαια φέτος να είναι λυμένο το θέμα των συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες.   

 Σ’ αυτά τα προβλήματα συνυπολογίζουμε την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και κατ’ επέκταση των Σχολικών Επιτροπών, τις ελλείψεις σε διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, κ.ο.κ.

 Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε την γενναία χρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας από τον Κρατικό προϋπολογισμό, για να αντιμετωπιστούν όχι μόνο λειτουργικές ανάγκες των σχολείων αλλά και η ανέγερση δημόσιων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών μονάδων.

 Πολιτεία και Δήμοι να προχωρήσουν σε μακροχρόνιο σχεδιασμό για την σχολική στέγη, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το θλιβερό φαινόμενο των προκάτ αιθουσών.  

 Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους να πάρουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή όλα αυτά τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα ώστε στη νέα σχολική χρονιά τα δημόσια σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά μας χωρίς ελλείψεις και μπαλώματα.

    Συγκεκριμένα:

  1. Να ενισχυθούν οικονομικά οι σχολικές επιτροπές για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (πετρέλαιο θέρμανσης, καθαριότητα, υλικά, συντήρηση, κλπ.)

  1. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί Μόνιμου διδακτικού προσωπικού.

  1. Να χρηματοδοτηθούν από τον Κρατικό προϋπολογισμό οι μεταφορές των μαθητών. Αυτές να πραγματοποιούνται με Δημόσια Μέσα Μεταφοράς και εξειδικευμένο προσωπικό.

    Τέλος,
καλούμε την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής να συντονίσει τις προσπάθειες και τον αγώνα μας με τους γονείς της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνον!
Με όλους τους γονείς της Αττικής παλεύουμε για την κατοχύρωση και την διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

                                             Το Δ.Σ.
                                                            της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου