Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!

Η ζωντανή εκπαίδευση υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, στην κόλαση των μνημονίων και της εκμετάλλευσης.
Τρεις δεκαετίες μετά την κατάργηση του επιθεωρητισμού, το δημόσιο σχολείο κυριαρχείται τη φετινή χρονιά, αναμφίβολα, από την πολιτική της αξιολόγησης. Το πρόγραμμα της “αυτοαξιολόγησης” της σχολικής μονάδας, το Π.Δ. για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η δημιουργία της “Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση” (ΑΔΙΠΠΔΕ) συγκροτούν ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πολυεπίπεδου και αλληλο-τροφοδοτούμενου μηχανισμού κρατικού ελέγχου των υποκειμένων και των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 Κυκλοφόρησε το 20σέλιδο φυλλάδιο των Παρεμβάσεων για την αξιολόγηση. Διακινείται από τα μέλη των Παρεμβάσεων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλους τους Συλλόγους.
Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να το "μελετήσουν" ΕΔΩ και να συμμετάσχουν στην ημερίδα των Ανεξάρτητων Αγωνιστικών Ριζοσπαστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων, στο διδασκαλείο της Μαρασλείου, την Κυριακή 23 Φλεβάρη '14 από τις 10:30 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου