Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο συντονισμένος αγώνας φέρνει κατακτήσεις.


ρεπορτάζ Ν. Η. Κασίμης
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλοι θυμόμαστε ότι οι «οιωνοί» δεν ήταν καλοί για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων (λιγότερα σχολικά κτίρια λόγω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ελλείψεις σε κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, καμία πρόσληψη εκπαιδευτικών σε οργανικές ή έστω θέσεις αναπληρωτών, οι μεταφορές κρέμονταν "σ' ένα σχοινί", κ.λ.π.). Έτσι φθάσαμε Γενάρη ’14 (!) και πολλά τμήματα σχολείων, ειδικά στη Α’ βάθμια εκπαίδευση, δεν έκαναν μάθημα πάνω από 2 μήνες λόγω απουσίας βασικού δασκάλου!
Η Ανατολική Αττική είχε τα περισσότερα «κενά» (90) και η Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής σε παρεμβάσεις Συλλόγων γονέων απαντούσε ότι «Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών».
Οι σύλλογοι γονέων και ειδικά στο Π. Ράφτη, σε απόλυτο συντονισμό με το Σύλλογο εκπαιδευτικών Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» και τους μαθητές, μετά από μεθοδικό αγώνα και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πέτυχαν μια σημαντική νίκη!
Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» …


Ενημερωτικό 28/01/14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Παρά τις μονότονες επαναλήψεις ότι «Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών» και …

  • κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων  των προβλημάτων στα σχολεία,
  • την ενημέρωση των γονέων, 
  • την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων (συγκέντρωση στο Υπουργείο, αποχές, παραστάσεις στη δ/νση κλπ) 
  • το συντονισμό γονέων και εκπαιδευτικών στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα στην Αν. Αττική, 
  • τη σθεναρή στάση εκπαιδευτικών και γονέων να αρνηθούν και να εμποδίσουν «λύσεις - μπαλώματα», στα οποία ο σύλλογος μας συνέβαλε αποφασιστικά και δρομολόγησε τις εξελίξεις,

     το Υπουργείο προχώρησε σε προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο αποφασιστικός, συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης και Μνημονίων μπορεί να σπάει τα όρια κυβέρνησης και Τρόικα και να αποσπά νίκες.

Ο αγώνας - πιο συντονισμένος και πιο μαζικός παντού - για το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση, τη  δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή συνεχίζεται και περνάει μέσα  από την ανατροπή της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πολιτικής τους.  
                                                                          To ΔΣ

με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις κοινές μας  δυνάμεις, στη συνεργασία και τον κοινό αγώνα συνεχίζουμε...

                                                                          Κώστας Τουλγαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου