Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ του 2ου Συνεδρίου
της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Αττικής
 
1ο Ψήφισμα

   Κεφάλαιο, Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που κάνει αφόρητη την ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Μια πολιτική που αφήνει τα παιδιά μας νηστικά και παγωμένα. Ανεμβολίαστα, έρμαια στην κάθε λογής ασθένεια. Τα προβλήματα του υποσιτισμού, των παγωμένων αιθουσών παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε κάθε σύλλογος, κάθε ένωση, μέσα από τη συλλογή υπογραφών στο επόμενο διάστημα, να ζητάει ένα δωρεάν γεύμα για κάθε παιδί στο κάθε σχολείο.
Η εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας για την αξιοποίηση 8ετούς προγράμματος ΕΣΠΑ που θα δίνει ένα σάντουιτς σε κάθε μαθητή Δημοτικού σχολείου Αναμορφωμένου Προγράμματος, μέσω επιδότησης των κυλικείων, δεν αρκεί.
Θέλουμε για όλα τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και άλλων «φιλάνθρωπων»:
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ’ όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών.
  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών μέσα από τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι υπογραφές αυτές να κοινοποιηθούν σε αρμόδιους φορείς (Δήμους, Περιφέρειες κλπ).
Η Ομοσπονδία Αττικής να αναλάβει την συγκέντρωση αυτών των υπογραφών
και να προβεί σε ανάλογες κινητοποιήσεις. 
                                                Αθήνα 26 Γενάρη 2014
2ο Ψήφισμα

Το Φαρμακονήσι δεν ήταν ατυχία,
                ήταν της κυβέρνησης (άλλη) μια δολοφονία.
   Το τελευταίο τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, τα νεκρά παιδιά και οι γυναίκες, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων θυμάτων της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής.
Το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, αυτά δεν αποτρέπουν το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα. Εξάλλου, η ένταση της καταστολής στα σύνορα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, μετά από δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια και τους επαίνους που έχει δεχτεί η Ελληνική κυβέρνηση με τη λειτουργία του τείχους στον Έβρο. Αποδεικνύεται ότι ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ εγκλωβίζει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, ενώ αυτοί θέλουν να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τους ξαναστέλνει πίσω, από κει που ξεκίνησαν.
Από την άλλη, επανεμφανίζονται τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές γειτονιές, συνεχίζοντας να τραμπουκίζουν τους μετανάστες. Και βεβαίως την δουλειά της Χ.Α. έρχεται και ολοκληρώνει η κρατική καταστολή με ελέγχους σε λαϊκές, παζάρια, κ.λ.π., δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο φόβο και ανασφάλεια.
Ξέρουμε καλά, και η Χ.Α. το έχει αποδείξει επανειλημμένα, πως είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, μαντρόσκυλο του καπιταλισμού ο οποίος τον χρησιμοποιεί κατά του λαού και των αγώνων του. Με μοχλό το μεταναστευτικό και αξιοποιώντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, επιδιώκει να τσακίσει το Κίνημα, να δηλητηριάσει τις εργατικές-λαϊκές συνειδήσεις με το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φασισμό.
Στον αντίποδα όλων αυτών, αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ όσων ζουν εδώ, ντόπιων και μεταναστών. Μαθαίνουμε απ’ τα παιδιά μας, που στα σχολεία τους επιλέγουν τις συντροφιές τους όχι με βάση το χρώμα, την θρησκεία ή τη φυλή αλλά με βάση τα κοινά τους όνειρα, τα κοινά τους ενδιαφέροντα, τους κοινούς αγώνες για μια άλλη, ανθρώπινη Παιδεία.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να ανοίξουν το θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με αφορμή την 22η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα Δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού- με μια σειρά από δραστηριότητες: Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, συναυλίες.
Προτείνουμε, οι Σύλλογοι να καλέσουν τα 15μελή και οι μαθητές να πάρουν ενεργά μέρος:

- την Παρασκευή 21 Μάρτη, οι μαθητές να απέχουν μια ώρα από το μάθημα και να γίνει συζήτηση στο θέμα.
- το Σάββατο 22 Μάρτη, να οργανωθούν μαζικές εκδηλώσεις με συμμετοχή γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων της περιοχής.  
  • Θέλουμε να δημιουργηθούν ανθρώπινοι κι αξιοπρεπείς, ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
  • Όχι στους συνοριοφύλακες, λιμενοφύλακες, στα κέντρα κράτησης-κολαστήρια, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ. 
  • Κατάργηση των συνθηκών που μετατρέπουν χώρες σε χωματερές ανθρώπων. 
  •  Νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. 
  •  Να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής στα σύνορα. 
  •  Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε άλλες χώρες. Άμεση αποχώρηση των Ελληνικών στρατευμάτων από αυτές.
 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΕΣ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΑ
  
                                             Αθήνα 26 Γενάρη 2014

Πηγή: enosisyllgonmark.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου