Τελικά αυτό που διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Παναγιώτης Κουράκος στο KavalaPress, ήταν ότι ναι μεν δεν είχε βρεθεί κάτι το παράτυπο στους τίτλους σπουδών των διευθυντών των δημοτικών σχολείων, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και για έναν εκπαιδευτικό! Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκος ανέφερε ότι:
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο από το οποίο είχε δηλώσει ότι αποφοίτησε να μας επιβεβαιώσει αν όντως είχε αποφοιτήσει από εκεί – κάτι που κάναμε και για όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας. Το αποτέλεσμα του ελέγχου, ωστόσο, ήταν αρνητικό καθώς ο συγκεκριμένος τίτλος δεν εντοπίστηκε στην βάση δεδομένων που διατηρεί το πανεπιστήμιο.
Γιατί είχαμε αυτό το αποτέλεσμα; Δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες, τις οποίες καλούμαστε να εξετάσουμε:
- λόγω των πολλών μετακινήσεων των αρχείων των πανεπιστημίων από ένα μέρος σε ένα άλλο ενδέχεται ο τίτλος αυτός (όπως και αρκετοί άλλοι) να χάθηκε.
- το πτυχίο να είναι όντως πλαστό.
Εμείς, από εκεί και πέρα, ακολουθήσαμε την νόμιμη διαδικασία και ειδοποιήσαμε το Υπουργείο Παιδείας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σαφώς και ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι το πτυχίο του είναι γνήσιο -κάτι που ήδη σκέφτεται να το κάνει, από όσο γνωρίζω. Στην περίπτωση, πάντως, που προκύψει ότι όντως το πτυχίο του είναι πλαστό ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ανακληθεί ο διορισμός του.
Ο κ. Κουράκος απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δήλωνε πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ακόμα ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος 750 τίτλων σπουδών και απομένει ο έλεγχος άλλων χιλίων περίπου.
Πηγή: kavalapress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου