Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Συνωστισμός για μεταθέσεις

Συνωστισμός για μεταθέσεις  Πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μετακινηθούν

Με καθυστέρηση αναμένεται και φέτος να ληφθούν οι αποφάσεις για το που θα μετακινηθούν οι δάσκαλοι και και καθηγητές. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα των μετατάξεων


Σε αριθμό ρεκόρ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας το "ΕΘΝΟΣ" έφτασαν φέτος οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών της Π.Ε. και της Δ.Ε., ξεπερνώντας τις 15.000 ενώ δάσκαλοι και καθητηγητές ελπίζουν ότι φέτος θα αυξηθεί το ποσοστό των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, καθώς χιλιάδες άτομα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα σπίτια τους. 

Όπως σημειώνει το ΕΘΝΟΣ σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. ανέρχονται σε 6.030.  Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 9.126 συνολικά δηλαδή ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν μετάθεση ανέρχεται στις 15.156

Όπως τονίζει ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΚΥΠΣΠΕ Β, Β. Παληγιάννης, "οι μεταθέσεις με βάση την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να ανακοινωθούν έως το τέλος Μαρτίου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι όλες οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αν και εδώ και χρόνια όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα ουσιαστικών αλλαγών, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο κατανοητό σύστημα μεταθέσεων"

Από το Νοέμβριο
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, και φέτος οι μεταθέσεις θα καθυστερήσουν να γίνουν και συνεπώς το ίδιο θα γίνει και με όλες τις υπόλοιπες μεταβολές. Όπως συμπληρώνει και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης, οι αιτήσεις μετάθεσης υποβλήθηκαν φέτος κανονικά, τον μήνα Νοέμβρη, και καμιά καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Το ΚΥΣΠΕ πρέπει να συνεδριάσει μέχρι της 31η Μαρτίου 2015 και να αποφασίσει για τις μεταθέσεις σε Ειδικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία και από Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ). Επίσης το ΠΥΣΠΕ θα έπρεπε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα αποστείλουν πίνακες οργανικών ανά περιοχή μετάθεσης και η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου μέχρι 10 Μαρτίου να καταρτίσει τους πίνακες οργανικής σύνθεσης του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

"Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει έως τώρα κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτέλεσης των μεταθέσεων του 2015 με αλυσιδωτές  επιπτώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές" συμπληρώνει ο κ. Μπράτης. Πάντως σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα των μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Δ.Ε. στην Π.Ε.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει δεσμευτεί ότι θα συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει το ζήτημα, αλλά ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις τους, παρά το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων, τουλάχιστον των κοινών ειδικοτήτων. 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει να γίνει επανεξέταση των μετατάξεων που έγιναν με τον Νόμο  4172/13, διότι είναι ζήτημα αρχής καθώς είναι ο νόμο που έγιναν οι απολύσει και οι διαθεσιμότητες.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Ρεπορτάζ: Νικολίτσα Τρίγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου